NavMenu

Počela rekonstrukcija vrtića Centar u Rumi - Vrednost radova 9,2 miliona dinara

Izvor: eKapija Nedelja, 15.07.2018. 17:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AlexeiLogvinovich/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Ruma i AP Vojvodina započeli su zajednički projekat adaptacije i sanacije objekta "Centar" Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Poletarac. Vrednost radova je blizu 9,2 miliona dinara, od čega je Pokrajina izdvojila oko 5,6 miliona, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz opštinskog budžeta, navodi se za zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

- Radovima na rekonstrukciji objekta obuhvaćena je zamena kanalizacione i vodovodne mreže, adaptacija kupatila, kompletna zamena pločica i sanitarija, kao i radovi na elektroinstalacijama - izjavio je v.d. direktora Poletarca Radoslav Mašić i najavio da će ova ustanova, u saradnji sa lokalnom samoupravom, nastojati da već naredne godine stvori uslove za proširenje vrtića Centar.

Sredstva za adaptaciju ovog objekta, u kome su zastupljene sve starosne grupe, od jaslene do predškolske, dobijena su od Pokrajine prošle godine, podseća Svetislav Damjančuk, šef Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Ruma, i dodaje da se čekao letnji raspust kako bi se radovi odvijali nesmetano.

- Za ovu godinu iz budžeta je izdvojeno i 7 miliona dinara za nabavku nameštaja, sitnog inventara i ostalih neophodnih stvari za normalno funkcionisanje vrtića. Oko 130 dece se trenutno nalazi na listi čekanja. Pokušavamo da pronađemo lokacije za proširenje kapaciteta naše predškolske ustanove i mogu reći da imamo razloga za optimizam. Verujemo da ćemo tokom avgusta ili najkasnije do kraja septembra imati adekvatne uslove za formiranje pet novih grupa - zaključio je Damjančuk.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.