Izvor: Glas zapadne Srbije | Petak, 13.07.2018.| 13:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro rekonstrukcija i dogradnja vodovodne, atmosferske i fekalne mreže u Guči - Izradu projektne dokumentacije radi Set iz Šapca

Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Opština Lučani planira rekonstrukciju vodovodne, atmosferske i fekalne mreže. U četrvtak (12. jula 2018. godine) u opštini je, kako prenosi Glas zapadne Srbije, održan sastanak sa predstavnicima firme Set Šabac koja je posle postupka javne nabavke izabrana za izvođače izrade projektno-tehničke dokumentacije. Ispred projektantske kuće sastanku su prisustvovali projektanti Radmila Pantović, Aleksandra Marjanović i Boško Sekulić, kao i predstavnik katastra Rade Dramlić i predstavnici JKP Komunalac Lučani.

Zamenik predsednika opštine Lučani Milivoje Dolović, ističe da je cilj izrade projekta rešavanje problema usled dotrajalosti postojeće vodovodne, kanalizacione i atmosferske mreže, kao i izgradnje novih delova istih, tretman otpadnih voda sa daljinskim praćenjem, te parterno uređenjae centralnog dela Guče.

- Ono što je novina u odnosu na postojeću kanalizacionu mrežu je proširenje do naseljenog mesta Bjelica, naselje Dupljaj, Ulica 7. juli, naselje Kornet, Božanići i deo Vranjića - kaže Dolović.

On ističe da je vodovodna mreža naselja Guča građena sukcesivno sa razvojem naselja ali uglavnom je iz perioda 50-70ih godina prošlog veka.

- Stanje vodovodne mreže je loše, cevovodi su uglavnom čelični, stari, pucanje vodovodnih cevi je veoma česta pojava, a popravke su samo lokalne intervencije bez planskih zamena cevovoda u većim dužinama - zaključio je Dolović.

Govoreći o rokovima za završetak izrade projektno-tehničke dokumentacije Dolović kaže da je kraj novembra meseca rok za dobijanje građevinske dozvole, kao i da će prilična sredstva iz budžeta opštine Lučani biti odvojena za narednu godinu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.