Izvor: RTV | Petak, 13.07.2018.| 08:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zlatiborski i Moravički okrug konačno spojeni asfaltnim putem

Ilustracija (Foto: Gennadiy Solovyev/shutterstock.com)
Zlatiborski i Moravički okrug konačno su spojeni asfaltnim putem preko sela Ljepojevići, pa između Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice više nema prirodnih prepreka i meštani okolnih sela mogu lakše da funkcionišu.

Put preko Ljepojevića svečano je otvorio generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković. Predsednik opštine Nova Varoš Rade Vasiljević naglašava da je put veoma važan za ove krajeve.

- Njegov značaj je nemerljiv kad je u pitanju razvoj privrede i poljoprivrede, jer sela u ovom delu poznata su po najvećem broju krupnih stočara kojima će plasman proizvoda i transport sada biti uveliko olakšano - izjavio je predsednik opštine Nova Varoš.

- Mnogo ulažemo i u razvoj turizma, jer je ovo odlična destinacija koja će spajati čitavu Srbiju sa Ivanjicom i Novom Varoši, pa će moći da vide naše prelepo jezero Uvac, ili svetsko čudo kako ga ja nazvao CNN - rekao je Vasiljević.

Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica, istakao je nemerljivi značaj što je dva okruga spojeno na ovaj način.

- Godišnjicu Javorskog rata obeležavamo na najbolji mogući način, jer otvaramo put koji će spojiti tri opštine i imati veliki značaj za meštane. Džrava je izdvojila oko 30 miliona dinara za ovaj put - naglasio je Lazović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.