Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.07.2018.| 18:12

Unapređena usluga eBeba u Beogradu - Porodiljama dostupna nova verzija informacionog sistema

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pustila je u produkciju unapređenu verziju informacionog sistema "Bebo, dobro došla na svet", u skladu sa novom Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda.

Odluka koja je stupila na snagu 10. jula 2018. godine predviđa pravo na novčano davanje porodilji na teritoriji grada Beograda za treće rođeno dete, a Kancelarija je, u skladu sa ovim promenama, izmenila informacioni sistem "Bebo, dobro došla na svet" tako da je omogućeno da sve porodilje već u porodilištu podnesu zahtev za ovo novčano davanje.

Podsećamo, Kancelarija za IT i elektronsku upravu je od 1. jula pustila u produkciju unapređenu verziju informacionog sistema "Bebo, dobro došla na svet" usklađenu sa novim uslovima za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak, shodno izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji predviđa da roditelji za prvo dete jednokratno dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12.000 dinara mesečno deset godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno deset godina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.