Izvor: Tanjug | Četvrtak, 12.07.2018.| 15:52

Srbiji ponovo omogućen izvoz krušaka u Rusiju - Zabrana uvoza pojedine hrane iz EU produžena do kraja 2019.

Ilustracija (Foto: ddsign/shutterstock.com )
Srbiji je ponovo omogućen izvoz krušaka u Rusiju, izjavio je danas Tanjugu ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, istakavši da je izvoz krušaka u Rusiju u prethodnom periodu privremeno bio obustavljen, a ne zabranjen.

- Zahvaljujući saradnji nadležnih inspekcijskih službi Srbije i Rusije, u međuvremenu su otklonjene sve nedoumice i sada izvoz krušaka može da se nastavi - rekao je Nedimović.

Rusija je inače, produžila zabranu na uvoz pojedinih vrsta hrane iz EU do 31. decembra 2019. godine, navodi se u dekretu koji je danas potpisao ruski predsednik Vladimir Putin, piše Rojters, prenosi Tanjug.

Agencija podseća da je ruska vlada 2014. zabranila uvoz za potrebe veleprodaje svežih prehrambenih proizvoda iz Evropske unije, kao odmazdu za to što su zapadne države nametnule sankcije Rusiji zbog pripajanja Krima i podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Ruska Federacija ukinula je i zabranu izvoza jabuka iz BiH u Rusiju. Kako je najavio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, Rusi će u narednom periodu posetiti BiH i uveriti se u količine koje ova zemlja ima i namerava da izvozi u Rusiju, prenosi Klix.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.