NavMenu

Vladimir Novaković izabran za novog predsednika UO NALED-a

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.07.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Vladimir NovakovićVladimir Novaković
Generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković izabran je za novog predsednika Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), saopštila je danas ta asocijacija.

On je, kako se navodi u saopštenju, na toj funkciji nasledio generalnog direktora kompanije Coca-Cole HBC Srbija i Crna Gora Aleksandra Ruževića, koji karijeru nastavlja kao prvi čovek Coca-Cola HBC Rusija u Moskvi.

Novaković je generalni direktor Apatinske pivare (Molson Coors Brewing Company) od oktobra 2016. godine i do skoro je bio predsednik Unije pivara Srbije, a u NALED-u je bio član UO, a profesionalnu karijeru gradio je i u kompanijama Fresh&Co, Henkel i Carnex, na pozicijama direktora prodaje i generalnog direktora, dalje se objašnjava u saopštenju.

- NALED je za period 2018-2021. definisao šest ključnih ciljeva, a prioriteti su smanjenje sive ekonomije, modernizacija poreskog sistema, unapređenje e-uprave i e-poslovanja, reforma katastra i postupaka planiranja i izgradnje, jačanje uslova za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, razvoj sektora zdravstva, kao i jačanje međunarodne konkurentnosti i regionalne saradnje - rekao je Novaković.

Dodao je da je sa više od 300 članova NALED najveća privatno-javna asocijacija u Srbiji i da želi da i dalje bude lider u promociji dijaloga.

Prema njegovim rečima, kako piše u saopštenju, NALED je kao član radnih grupa za izradu privrednih propisa doprineo da samo u poslednjih godinu dana budu usvojena značajna unapređenja poslovnog ambijenta.


Donet je, kako se navodi, Zakon o pojednostavljenom angažovanju sezonskih radnika "čime je dat veliki podsticaj suzbijanju rada na crno", kao i zakoni o e-poslovanju i e-upravi kao temelji razvoja elektronskih servisa.

U julu je počeo da radi eŠalter, moderni jednošalterski sistem upisa prava nad nekretninama u katastar, elektronsko prijavljivanje poreza na imovinu i prenos apsolutnih prava, kao i automatizovana procedura ostvarivanja prava na porodiljsku naknadu.

Od oktobra će, kako se navodi početnici u poslovanju biti oslobođeni poreza dok je iz upotrebe izbačen pečat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.