Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.07.2018.| 09:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

SEETEST 27. i 28. septembra u Beogradu - Stručnjaci iz oblasti testiranja softvera po prvi put u Srbiji

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Sedma po redu SEETEST konferencija, posle Bukurešta i Sofije ove godine prvi put stavlja Srbiju na mapu zemalja gde se posvećuje pažnja kontroli kvaliteta softvera. Konferencija će se održati 27. i 28. septembar 2018. godine u hotelu Crowne Plaza Beograd.

Kako su saopštili organizatori, IT profesionalce iz regiona očekuje 29 predavača iz preko 20 zemalja, ali i radionice iz oblasti istraživanja i prakse u vezi sa testiranjem i kvalitetom softvera.

Prema podacima ISTQB (International Software Testing Qualification Board) u svetu trenutno postoji preko 535.000 sertifikovanih testera u 150 zemalja koji pored Srbije poseduju standardizovane kvalifikacije i akreditacije za ovu oblast. Više od 10.000 profesionalaca svakodnevno radi na testiranju sistemskih i aplikativnih softvera samo u ovom delu Evrope. Tržište testiranja softvera beleži stalni rast, u toku prošle godine povećan je za 14% a trenutno vredi preko 30 mlrd USD.

Ova međunarodna konferencija ugostiće priznate predavače ali će predstaviti i teme drugih autora čiji radovi su odabrani od strane programskog komiteta. Poput prethodnih godina, očekuje se preko 300 posetilaca iz regiona.

Program obuhvata vruće testerske teme poput Basics of AI and AI, Basic Practical Principles of Load and Performance, Typical Challenges when scaling Agile, Test Automation, Security Testing, Mobile Testing i Cloud Testing.

Učesnici konferencije će imati prilike da slušaju predavače iz USA, Velike Britanije, Irske, Belgije, Danske, Izraela, Nemačke, Indije, Srbije, Rusije a među njima i imena koja mnogo znače u testerskom svetu poput Erika van Venendala autora mnogobrojnih knjiga i dobitnika više nagrada, Pola Džerara specijaliste za proveru kvaliteta testiranja softvera, Mete Brun Pedersena, zatim Olivera Denoa, Vipul Kočera i Jarona Cuberija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.