Izvor: Novosti | Četvrtak, 12.07.2018.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pet ponuda za rekonstrukciju Karađorđeve ulice - U trci austrijska i četiri domaće firme

(Foto: Beoinfo)
Na tenderu za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i Savskog keja prijavilo se pet zainteresovanih izvođača.

Na adresu Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju do podneva 11. jula stiglo je pet ponuda, od kojih svaku čini nekoliko grupa izvođača, odnosno firmi. Ko će biti zadužen za obnovu ovog dela grada, znaće se za dve nedelje, kada bude završena stručna procena ponuda.

Tender je objavljen 7. maja, a rok za dostavljanje ponuda produžavan je čak četiri puta.

Prvu grupu ponuđača predvodi austrijska firma Strabag, koja je pre dva dana pobedila na tenderu za rekonstrukciju Trga republike, a koja bi trebalo da počne krajem avgusta. Druga grupa ponuđača predvođena je grupom MBA Ratko Mitrović niskogradnja, koja je bila zadužena za rekonstrukciju Slavije. Na čelu trećeg prijavljenog konzorcijuma je kompanija Trace PZP Niš, a predvodnik četvrtog Energoprojekt niskogradnja. Peta grupa ponuđača predvođena je firmom RAS inženjering niskogradnja.

Kriterijum procene je najniža ponuđena cena, ali će se gledati i kadrovski i tehnički kapaciteti.

Radovi u ovom delu prestonice odvijaće se od Brankovog mosta do Pariske, a u Karađorđevoj ulici predviđene su izgradnja nove tramvajske konstrukcije do okretnice kod Kalemegdana, rekonstrukcija saobraćajnice, izgradnja pešačkih i biciklističkih staza. Uređenje Savskog keja obuhvata izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje, nov mobilijar i biciklističku stazu..

Tramvajske šine posle Brankovog mosta biće pomerene ka Savi, a trasu tramvaja koristiće i vozila za javni prevoz putnika. Ostala vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.