NavMenu

Suncokret iz Hajdukova dogovorio izvoz u Ameriku, u planu novi proizvodi - Kompanija dobitnik priznanja Blic preduzetnik 2017

Izvor: eKapija Sreda, 11.07.2018. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: sondem/shutterstock.com)
Dnevni list Blic jedanaestu godinu zaredom bira najboljeg preduzetnika u Srbiji, a Suncokret iz Hajdukova pobedio je ove godine u trci za ovo priznanje.

Kompaniju iz Hajdukova osnovao je pre 29 godina Ivan Perčić koji je ovom prilikom rekao da je puno truda uloženo u rad ove firme.

- Krenuli smo osamdesetih godina kada je pojam zdrave hrane bio nepoznat. Imali smo i teške godine izolacije i sankcija, pa je uspeh i to što smo preživeli 30 godina. Danas nam vetar duva u leđa jer su zdrava hrana i fitnes u trendu - rekao je dobitnik priznanja.

On je naveo i da se danas vratio sa Sajma organske hrane u Njujorku, gde je dogovorio i izvoz u Ameriku.

- Akcenat u daljem razvoju firme biće ulaganje u nove proizvode koji su baš za fitnes, obogaćeni proteinima. Sada smo izbacili dva takva proizvoda, a biće ih još - rekao je Perčić.

Firme koje su ušle u top 10 izbora za Blic preduzetnika 2017 su Suncokret iz Hajdukova, Radex iz Jagodine, MTK Metal-Komerc iz Užica, Top spider d.o.o iz Inđije, Mlekara Moravica iz Arilja, IDAS d.o.o iz Mola, Ukras d.o.o. iz Velikog Popovića, Re3 - Product DOO iz Plandišta, FMO Ukus iz Kovačice i Žica promet iz Aranđelovca.


Kriterijumi na osnovu kojih stručni žiri bira Blic preduzetnika za 2017. godinu su profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih, tehnološke inovacije, kao i orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Pobednik je nagrađen sa 1.000.000 dinara koje obezbeđuje partner akcije Eurobank Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.