Izvor: eKapija | Sreda, 11.07.2018.| 15:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Suncokret iz Hajdukova dogovorio izvoz u Ameriku, u planu novi proizvodi - Kompanija dobitnik priznanja Blic preduzetnik 2017

(Foto: sondem/shutterstock.com)
Dnevni list Blic jedanaestu godinu zaredom bira najboljeg preduzetnika u Srbiji, a Suncokret iz Hajdukova pobedio je ove godine u trci za ovo priznanje.

Kompaniju iz Hajdukova osnovao je pre 29 godina Ivan Perčić koji je ovom prilikom rekao da je puno truda uloženo u rad ove firme.

- Krenuli smo osamdesetih godina kada je pojam zdrave hrane bio nepoznat. Imali smo i teške godine izolacije i sankcija, pa je uspeh i to što smo preživeli 30 godina. Danas nam vetar duva u leđa jer su zdrava hrana i fitnes u trendu - rekao je dobitnik priznanja.

On je naveo i da se danas vratio sa Sajma organske hrane u Njujorku, gde je dogovorio i izvoz u Ameriku.

- Akcenat u daljem razvoju firme biće ulaganje u nove proizvode koji su baš za fitnes, obogaćeni proteinima. Sada smo izbacili dva takva proizvoda, a biće ih još - rekao je Perčić.

Firme koje su ušle u top 10 izbora za Blic preduzetnika 2017 su Suncokret iz Hajdukova, Radex iz Jagodine, MTK Metal-Komerc iz Užica, Top spider d.o.o iz Inđije, Mlekara Moravica iz Arilja, IDAS d.o.o iz Mola, Ukras d.o.o. iz Velikog Popovića, Re3 - Product DOO iz Plandišta, FMO Ukus iz Kovačice i Žica promet iz Aranđelovca.

Kriterijumi na osnovu kojih stručni žiri bira Blic preduzetnika za 2017. godinu su profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih, tehnološke inovacije, kao i orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Pobednik je nagrađen sa 1.000.000 dinara koje obezbeđuje partner akcije Eurobank Srbija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.