Izvor: Glas zapadne Srbije | Sreda, 11.07.2018.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obnovljena proizvodnja u fabrici Trendtex Prijepolje - Na mestu pogona nastradalog u požaru niče novi objekat

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com )
Petnaest dana nakon što je vatrena stihija u fabrici Trendtex u Prijepolju, progutala konfekcijski pogon i magacin, zbog čega je na prinudni odmor poslato oko 250 radnika, u ovom tekstilnom pogonu obnovljena je proizvodnja i svi zaposleni su ponovo vraćeni na posao.

Sopstvenim sredstvima i maksimalnim angažovanjem radnika adaptirana su dva proizvodna prostora i osposobljeno je 12 linija za proizvodnju, prenosi Glas zapadne Srbije.

Tokom protekle dve sedmice jedan deo radnika je bio na godišnjem odmoru, drugi deo njih je radno angažovan da bi se pokrenula proizvodnja, a treći deo raspoređen po proizvodnim pogonima koje firma Trendtex ima u nekoliko gradova.

- U požaru koji se desio u našem prioizvodnom pogonu, 23.juna pretrpeli smo stopostotnu štetu tako da smo morali da kupimo potpuno novu opremu kako bi pokrenuli proizvodnju. U toku je i izrada projektne dokumentacije za novi objekat koji će se graditi na mestu gde je je bio postojeći i nadamo se da će za 4 meseca biti u punom pogonu - kaže pr menadžer kompanije Trendtex Suanita Čelebić.

U toku je adaptacija još jednog dela prostora koji će se koristiti za proizvodni pogon. U utorak, prvog radnog dana počele su da rade 4 proizvodne linije u dve smene, a već od srede će krenuti sa radom 8 linija u dve smene.

Veliku zahvalnost iz ove kompanije kažu duguju svojim kooperantima Mehu Žigovicu, Gold Staru, Tehničkoj školi u Prijepolju kao i JKP Lim Prijepolje koji su im ponudili prostorije i organizovali proizvodnju u tri smene da bi ispoštovali ugovorene obaveze prema kupcima u inostranstvu.

Inače, požar u magacinu materijala u pogonu konfekcije kompanije Trendex u Kolovratu izbio je 23. juna oko 6 i 30 časova, a vatra je zahvatila oko 4.000 m2 poslovnog prostora, zajedno sa mašinama i repromaterijalom koji su se nalazili u njima. Uzrok požara još nije poznat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.