NavMenu

Bankomati često bez sitnog novca - Keš samo u krupnim iznosima

Izvor: Novosti Ponedeljak, 09.07.2018. 17:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: cozyta/shutterstock.com)Ilustracija
Bankomat raspolaže isključivo novčanicama od 2.000 dinara. I to predveče oko 18 časova. Dovoljno kasno da je ekspozitura te banke već zatvorena, a jedina koja radi do 19 časova je - u potpuno drugom delu Beograda.

Bankomati većine banaka isplaćuju iznose veće od 200 dinara, a nema nijedne koja formalno ne omogućava dizanje novčanice od 500 dinara.

- Tri puta sam se našla u situaciji da ne mogu da dignem novac. Moja banka ima svega tri bankomata u centru Beograda, ali treba najmanje sat da se svi obiđu. Ekspoziture rade do 17 časova i sve ih je manje, jer oni prelaze sve više na elektronsko bankarstvo. To je u redu, ali meni treba keš za trafiku, za pijacu. Ne mogu svuda da plaćam karticom - priča čitateljka Novosti Marija S. - Jednom nisam uspela da dignem 13.000 dinara, jer su imali samo apoene od 2.000. Sledeći put nisam, iz istog razloga, mogla ni 1.000, pa ni 500 dinara. Kad im se žalim, oni tvrde da se to slučajno tako desilo.

Novosti su kod drugih banaka proveravale koji su minimalni i maksimalni iznosi koji se mogu podići na njihovim bankomatima, ali i koliko košta ukoliko klijent pare potraži na tuđem.

- Minimalni iznos koji građani mogu da podignu platnim karticama na bankomatima Banke Inteza je 500 dinara, dok maksimalni iznos po pojedinačnoj transakciji, u zavisnosti od tehničkih odlika i apoenske strukture bankomata, može da dostigne do 80.000 dinara - kažu u Intezi.

Rapoložive novčanice diktiraju minimalnu isplatu u ProCredit banci. U svojim Zonama 24/7 imaju dve vrste bankomata. Kod jednih je najmanja novčanica 200 dinara, a kod drugih je to 500 dinara. Maksimalan iznos koji građani mogu da podignu na njihovim bankomatima je 5.000 EUR, bez obzira na to da li je reč o isplati u dinarima ili evrima.


- Naknada koju klijenti, koji nisu u okviru našeg Total računa, plaćaju za podizanje na bankomatima drugih banaka iznosi 1,5%, a najmanje 100 dinara - navode u ProCreditu.

Maksimum 20 novčanica

Minimalan iznos koji klijent može da se podigne na bankomatima OTP banke je 200 dinara, kažu u ovoj banci.

- Maksimum prilikom jednog podizanja gotovine na bankomatima OTP banke je određen fizički sa 20 novčanica. Ukoliko bankomat ima novčanice od 2.000 dinara onda je taj maksimum 40.000 dinara. Iznos naknade za podizanje gotovine na bankomatima druge banke koji OTP banka zaračunava korisnicima debitnih kartica je 1%, a najmanje 95 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.