NavMenu

Raspisan tender za ID kartice radnika u RS

Izvor: Capital Subota, 07.07.2018. 20:54
Komentari
Podeli
(Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo je u četvrtak (5. jula 2018. godine) tender za izradu sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u Srpskoj težak 1,2 mil KM (600.000 EUR) sa uračunatim PDV-om. Uspostavljanjem baze podataka i nabavkom 260.000 kartica koje će radnici u morati da nose na radnom mestu RS namerava da suzbije rad na crno.

U tenderskoj dokumentaciji, navedeno je da će izabrana firma imati 90 dana da završi kompletan sistem.

Sistem predstavlja integrisanu baza podataka, pratećih aplikacija, sistema za pripremu i izvršenje kontrola, elektronskih kartica i terenskih uređaja i mobilnih aplikacija za brze terenske provere.

Sistem treba realizovati, navedeno je u tenderu, kao nezavisno rešenje koje može da obezbjedi izvršavanje kontrole zapošljavanja i rada na crno nad kompletnim tržištem rada.

- Osnovna uloga sistema je da pruži brz i efikasan uvid kontrolnom organu na terenu, o statusu radnika u kontrolisanom privrednom subjektu. Osim ovoga sistem treba da omogući koordinaciju više tela na terenu u toku pojačanih akcija kontrole rada i zapošljavanja radnika u firmama. Dodatna uloga sistema je da pruži uvid u realnom vremenu o aktivnostima kontrolnih organa na terenu, njihovu trenutnu poziciju i podatke o kotrolisanim subjektima - navedeno je u dokumentaciji.

U tenderu je navedeno da će kartice služiti za identifikaciju svih zaposlenih i da će radnici biti dužni da ih nose sa sobom u toku radnog vremena. Kartica mora biti vizuelno personalizovana kao i inkodirani podaci o svakom radniku u samom čipu kartice.

Zainteresovanim firmama ostavljen je rok do 20. avgusta da mogu dostaviti svoje ponude.

Kada su u pitanju uslovi koje ponuđači moraju da ispune, između ostalih, navedeno je da moraju posjedovati stručno osoblje kako bi se kvalitetno implementirao predmet nabavke.


- To podrazumijeva da vođa projekta mora imati najmanje pet godina iskustva na vođenju projekata i iskustvo u implementaciji projekata. Ponuđači moraju imati i DB administratora (specijalistu za baze podataka) sa iskustvom ne manjim od pet godina u RDBMS (Relational Database Management System) sistemima, kao i pet godina iskustva u optimizaciji rada baza. Moraju imati i najmanje tri inženjera informatike za izvršenje ove usluge, najmanje dva servisera koji su opremljeni i obučeni za potrebe servisiranja ovih usluga i najmanje dvije osobe u tehničkoj podršci - navodi se u tenderu.

Za više informacija pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.