NavMenu

Ipsilon krak Koridora 10 gotov do kraja 2019. godine

Izvor: RTS Petak, 06.07.2018. 12:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Ilustracija
Izgradnja Ipsilon kraka Koridora 10, obilaznica oko Subotice, u dužini od 24 kilometra biće završena i puštena u saobraćaj do kraja 2019. godine, najavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

Nakon obilaska radova, u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade Srbije, Imre Kern je rekao novinarima da se trenutno gradi pet kilometara između bikovačkog kružnog puta i bačko-topolskog puta.

- Od toga je tri kilometra već završeno i sada se radi središnji deo, to jest dva objekta – natputnjak iznad čantavirskog puta i nadvožnjak iznad buduće brze pruge Beograd–Budimpešta - objasnio je Kern.

Naveo je da je vrednost radova 780 miliona dinara i da je predviđen rok do kraja novembra ove godine za završetak tog dela Ipsilon kraka Koridora 10.

Kaže da je izvođač najavio da bi radovi mogli da budu završeni već do 1. novembra ove godine, čime bi bila završena deonica od 12 kilometara između autoputa i somborskog puta, što bi oživelo veliku industrijsku zonu.

- Iduće godine želimo da završimo ceo projekat koji je započet pre skoro 30 godina. U budžetu imamo rezervisano 1,4 milijardi dinara što je dovoljno za završetak celog projekta i krajem iduće godine moći ćemo da koristimo auto-put do graničnog prelaza Kelebija - dodao je Kern.

Prošle godine u avgustu je otvoreno pet kilometara Ipsilon kraka Koridora 10 odnosno sektor 2 – od kružne raskrsnice sa somborskim putem do kružne raskrsnice na bačko-topolskom putu.


Deonica od graničnog prelaza Kelebija do petlje Subotica jug dužine oko 24 kilometra treba poluauto-putem da poveže granični prelaz Kelebija sa auto-putem Horgoš–Novi Sad, odnosno Severnim krakom Koridora 10.

Kroz Suboticu dnevno prolazi oko 1.000 kamiona.

Takođe, Ipsilon krak treba da doprinese razvoju industrijske zone Mali Bajmok u Subotici.

Projekat realizuju Ministarstvo građevine i Koridori Srbije.

Prva deonica, deo obilaznice i to deo sektora 3 u dužini od 1,5 kilometara izgrađen je u martu 2017. godine, a vrednost izvedenih radova je bila 114 miliona dinara sa PDV-om.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.