NavMenu

Za izradu Prostornog plana područja posebne namene manastira Studenica 7 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 04.07.2018. 14:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vedrana Džudža)Ilustracija
Vlada Srbije donela je 28. juna Odluku da se pristupi izradi Prostornog plana područja posebne namene manastira Studenica, na teritorijama grada Kraljeva i opštine Ivanjica, koji će obuhvatati cele katastarske opštine Bzovik, Brezova, Vrh, Dolac, Dražiniće, Đakovo, Zasad, Miliće, Mlanča, Orlja Glava, Reka, Rudno, Savovo, Tadenje i Ušće, kao i Brusnik, Vionicu, Vrmbaje, Gradac, Dajiće, Dobri Do, Koritnik i Čečinu.

Vizija i dugoročni cilj razvoja donošenja Prostornog plana je obezbeđenje prostornih uslova za ostvarenje posebne namene područja, navodi se u odluci Vlade.

- Konceptualni okvir planiranja, korišćenja, uređenja i zaštite planskog područja zasniva se na obezbeđenju uslova za plansko korišćenje područja manastira Studenica, i to sa stanovišta zaštite i održivog korišćenja kulturnog nasleđa, prirodnih vrednosti i resursa (izvorišta vodosnabdevanja), zaštite životne sredine i održivog razvoja turizma, kao i valorizacije komplementarnih potencijala područja za razvoj, prostorne, saobraćajne, privredne i druge oblike integracije područja sa okruženjem - navedeno je u dokumentu.

Prostorni plan će sadržati detaljnu razradu za zaštićenu okolinu manastira Studenica i druga područja po potrebi.


Rok za izradu Nacrta prostornog plana je 12 meseci.

Okvirna procena sredstava za finansiranje izrade Prostornog plana, koja obezbeđuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, iznosi 7 miliona dinara sa PDV-om.

Pogledajte i Odluku Vlade u celosti





Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.