NavMenu

Sportska dvorana "Park" u Kragujevcu u funkciji od sredine februara - sportisti već treniraju

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.02.2009. 15:20
Komentari
Podeli

Sportska hala u kragujevačkom Velikom parku, čija je izgradnja počela još 2006. godine, zvanično će biti puštena u funkciju do sredine februara 2009. godine, najavljeno je iz gradske uprave. Investicija u tu halu, ukupne neto površine 1.725 m2 , iznosi 120 miliona dinara od kojih je 45 miliona dobijeno od Republike, dok je ostatak finansiran iz gradske kase.

- Kragujevac je 2006. dobio 20 miliona dinara od Republike Srbije kao najsportskiji grad u toj godini. Prvobitno je planirano da se u neposrednoj blizini bazena u Velikom parku postavi balon sala, ali je kasnije odlučeno da se izgradi velika hala. Tada je, zbog visine investicije, od države dobijeno dodatnih 25 miliona dinara - objašnjava zamenik gradonačelnika Kragujevca za sport Jovan Bojačić.

Prema njegovim rečima, hala je otvorena u decembru prošle godine i neki sportisti već treniraju ali je zbog osposobljavanja gasnih instalacija, njeno zvanično puštanje u funkciju pomereno za sredinu februara.

Hala se prostire na površini od 3,12 hektara i ima prizemlje i prvi sprat. Neto površina prizemlja je 1488.92 m2, dok aneksni deo zauzima 235.81 m2.

- Površina terena je 1.212,80 m2 i on je pogodan za sve male sportove - rukomet, košarku, odbojku, kao i mali fudbal, a tribine su pokretne. U prizemlju se nalaze četiri svlačionice od kojih svaka ima po četiri tuš kabine i toalet. U aneksnom delu na prvom spratu nalaze se još četiri svlačionice, zatim tri kancelarije, ekonomat, vešeraj, kompresorka stanica, terasa i toaleti - objašnjava Desanka Pavlović, direktorka biroa za projektovanje Arh Projekt, kome je poverena izrada projekta izvedenog stanja hale.

Projektovanje i izgradnja hale bili su povereni beogradskoj firmi "As-Ing", a opremu je obezbedio SC "Mladost" iz Kragujevca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.