NavMenu

Za obnovu verskih objekata u Novom Sadu 21,8 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti Utorak, 03.07.2018. 10:29
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: Google Maps/screenshot)Novi Sad
U nastavku redovne podrške tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama na području Novog Sada, ove godine će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 21,8 miliona dinara radi sufinansiranja radova na nekoliko verskih objekata u gradu i prigradskim naseljima.

Posle nedavno sprovedenog javnog konkursa za izbor projekata čija će izgradnja, održavanje ili obnova dobiti podršku iz gradske kase, Gradsko veće je odlučilo da Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini novosadskoj pripadne ukupno 4,1 milion dinara.

- Novčani iznos od 930.000 dinara namenjen je za obnovu ograde oko porte Hrama uspenja Presvete Bogorodice. U okviru tog projekta biće urađena sanacija i restauracija originalnih delova, odnosno kovanje segmenata ograde na tradicionalan način - precizirano je u zaključku Gradskog veća.

Hramovna porta Uspenske crkve u centru grada neograđena je od kraja sedamdesetih godina prošlog veka, kada je rušen deo starog gradskog jezgra radi izgradnje zgrade Srpskog narodnog pozorišta.


Za građevinske, zanatske i instalaterske radove u unutrašnjosti Hrama Svetog Jovana na Detelinari izdvojeno je 1,7 miliona dinara, a skoro 1,5 miliona za fasaderske i limarske radove na parohijskom domu crkve na Telepu.

Generalna obnova Hrama Svetog Luke u Begeču biće podržana sa 14,4 miliona dinara, što je i najveći deo ukupnog iznosa sa tog konkursa.

Rimokatoličkoj župi Presveto srce Isusovo u Futogu pristiže pomoć grada od 727.000 dinara za sanaciju zidova i svodova južne bočne apside crkve.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.