Izvor: eKapija | Utorak, 03.07.2018.| 15:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izmeštanje Topčiderke do juna 2019.

Radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke (Foto: Beoinfo)
Izmeštanje korita Topčiderske reke veoma je važan projekat koji je neophodan da bi se pristupilo rekonstrukciji Bulevara partrijarha Pavla, čijim će se proširenjem omogućiti građanima Rakovice povezivanje sa Mostom na Adi, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić, koji je sa predsednikom opštine Rakovica Vladanom Kocićem bio u vanrednoj inspekciji radova na izmeštanju korita Topčiderske reke, rekao je da bi radovi trebalo da se završe do juna sledeće godine, kada kreću radovi na prošerenju Bulevara, koji će se izvoditi iz dva dela, prenosi Beoinfo.

Prvo će se raditi proširenje od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, a potom deo od Košutnjaka do Hipodroma.

On je istakao da Bulevar partrijarha Pavla, posle rekonstrukcije, sa postojeće dve treba da ima šest traka, uključujući i biciklističku i pešačku stazu.

Prema njegovim rečima, rekonstruisani Bulevar partrijarha Pavla, u dužini od 3,5 kilometara biće sastavni deo spoljne magistralne tangente i povezivaće most na Adi Huji i Most na Adi.

Most preko Ade Huje treba da počne da se gradi 2019. ili 2020. godine.

Svi projekti koje izvodimo u Beogradu vezani su jedan za drugi. Završavamo postavljanje tramvajske pruge preko Mosta na Adi do juna naredne godine, da bismo istog časa počeli sa izmeštanjem Starog savskog mosta i izgradnjom novog, kao i tunela koji će povezati Savu i Dunav, najavio je Vesić.

Vladan Kocić je dodao da je izmeštanje korita Topčiderske reke jedan od kapitalnih projekata koji se realizuju u Rakovici, i izrazio zadovoljstvo jer radovi idu predviđenom dinamikom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.