Izvor: eKapija | Ponedeljak, 02.07.2018.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Opština Čajetina dodelila priznanja istaknutim kolektivima i pojedincima

(Foto: sondem/shutterstock.com)
Povodom Dana opštine Čajetina (30. juna) i 90 godina od kada je proglašena varošicom, u ovoj lokalnoj samoupravi su zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su u prethodnih godinu dana ostvarili zapažene rezultate, uručena priznanja.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ponovio je opredeljenje lokalne samouprave da radi u opštem interesu i interesu građana, ali i turista i investitora, kao i da razvija lokalnu zajednicu, u skladu sa zakonom i Ustavom Srbije.

- Dajemo povlastice domaćim investitorima, ne dajemo ih strancima, ne uzimamo od vas da bi prihode i zemljište davali stranim kompanijama. Naša najveća investicija je Gold gondola koju ćemo završiti u najkraćem roku - rekao je Stamatović.

Zlatiborska povelja pripala je Miroljubu Aleksiću, vlasniku Alco grupacije koja je nedavno otvorila Grand hotel Tornik, najveći hotel na Zlatiboru i jedini sa "pet zvezdica". Namera je da se u kasnijoj fazi "Grand hotelu Tornik" pridruži i Hotel Tornik sky sa rotacionim restoranom i heliodromom, pa će oni zajedno predstavljati velelepnu celinu.

Na priznanju se zahvalio Aleksić, koji je naveo da je zadovoljan što je otvaranjem hotela na Zlatiboru dao mali doprinos razvoju jedne od najznačajnih, ako ne i najznačajnije destinacije u Srbiji.

- Srećan sam što će Zlatibor vrlo brzo dobiti i gondolu, u skorije vreme i aerodrom, autoput, što će privući
još veći broj turista od trenutno milion evidentiranih, i otvoriti Zlatibor za bogatije klijente - naveo je
Aleksić.

Priznanja opštine Čajetina pripala su i vlasnicima Mesare Janković Radomiru Jankoviću iz Rožanstva, jedne od retkih mesara koja na tržište plasira proizvode sa tih prostora, Foto studija Nikić Draganu Nikiću, svojevrsnom hroničararu dešavanja u opštini u poslednje dve decenije, kao i firme rezane građe i peleta Gorštak Petru Tešiću iz Braneškog Polja.

Takođe, priznanja su dobili i poljoprivredni proizvođači Dragica Božović iz Dautovca i Vladimir Virlić iz Krive Reke kao i dugogodišnji kapiten košarkaša Zlatibora Ivan Tmušić.

Zahvalnica Zoran Tmušić za humanitarni rad pripala je beogradskoj novinarki Tamari Grujić, idejnom tvorcu emisije S Tamarom u akciji.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici bratskih opština Herceg Novi, Trnovo i Laktaši, i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Ratko Čkonjević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.