NavMenu

LJAJIĆ: Uskoro pooštravanje uslova za osnivanje turističkih agencija u Srbiji

Izvor: Novosti Ponedeljak, 02.07.2018. 10:53
Komentari
Podeli
Rasim Ljajić (Foto: mc.rs)Rasim Ljajić
U pripremi je novi Zakon o turizmu koji će pooštriti uslove za osnivanje turističkih agencija, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On objašnjava da se razgovara sa turističkim agencijama i YUTA-om, kao nacionalnom asocijacijom, da se pronađe rešenje, jer na tržištu Srbije trenutno posluje 560 turističkih agencija i isto toliko subagenata.

- To je za Nemačku mnogo, a ne za Srbiju. Vi ne možete da zabranite nikome da osnuje agenciju i da radi, ali možete da pooštrite uslove za rad. Radimo na tome da uvedemo red u rad agencija i da zaštitimo putnike od prevara - rekao je Ljajić za TV Prva.

On je naglasio da nigde ne postoji apsolutna zaštita od prevaranata, lopova i kriminalaca i da ne postoji zakon koji to može da uredi, ali da postoji zakon koji može da uredi jasnu proceduru - na koji način neko može da se registruje, funkcioniše i radi kao turistička agencija.

- Razmišljamo o više varijanti kako da sredstva obezbeđenja učinimo učinkovitim i operativnim, kako putnici odmah da se naplate, a ne da čekaju duge postupke - rekao je Ljajić.


Govoreći o vaučerima koje država izdaje kako bi stimulisala odmor u Srbiji, Ljajić je rekao da će akcija biti završena dva meseca ranije, jer je će biti podeljeno svih 100.000 vaučera.

Ove godine iz budžeta je planiran novac za 80.000 vaučera, a novac za još 20.000 vaučera iz budžetskih rezervi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.