NavMenu

Niš do kraja avgusta dobija prvu javnu garažu - Investicija vredna 30 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.07.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Laszlo66/shutterstock.com)Ilustracija
U Nišu je u toku gradnja montažne dvoetažne garaže na prostoru dosadašnjeg neuređenog parkirališta kod Doma zdravlja, u ulici Vojvode Tankosića. Buduća garaža imaće oko 70 mesta za parkiranje u dva nivoa, a metalna konstrukcija spratnog modula omogućava i naknadno proširenje i povećanje kapaciteta parkirališta, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Cena korišćenja garaže biće 40 dinara po satu, bez ograničenja u broju sati, s tim da će tokom dana služiti, pre svega, za potrebe pacijenata Doma zdravlja i uslužnog centra Policijske uprave, dok će u noćnim satima u njoj biti omogućeno i parkiranje vozila stanara okolnih zgrada sa povlašćenim zoniranim stanarskim parking kartama.

Investiciju vrednu 30 miliona dinara finansira JP Parking servis Niš iz sopstvenih sredstava, a očekivani rok za završetak svih radova je kraj avgusta ove godine.


Ovo je, inače, prvi korak u rešavanju problema nedostatka mesta za parkiranje automobila u centralnoj gradskoj zoni i u najfrekventnijim delovima grada.

Podsetimo, u toku je i izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju višespratne natkrivene montažne garaže na prostoru sadašnjeg parkirališta na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta, koja će, po idejnom rešenju, imati tri etaže.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.