Izvor: Glas zapadne Srbije | Nedelja, 01.07.2018.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Još tri firme u čačanskoj poslovnoj zoni Cer Slovas do kraja 2018.

Ilustracija (Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Poslovna zona Cer-Slovas postaje sve interesantnija stranim, ali i domaćim privrednicima, prenosi Glas zapadne Srbije.

Prostire se na površini od pet hektara i komletno je infrastrukturno opremljena. Struja, gas, voda, saobraćajnice – sve je uređeno, zbog čega i jeste jedna od traženijih poslovnih lokacija u ovom delu Srbije.

- Trenutno na ovoj lokaciji posluje 11 firmi, domaćih ali tu su i italijanske i američke kompanije. Pored Wieland sa kojima smo potpisali ugovor, u pregovorima smo sa još jednom nemačkom kompanijom, tako da očekujemo do kraja godine da naš kompleks upotpunimo sa još tri firme - izjavio je Slobodan Vasilijević, vlasnik firme Slovas.

Vasiljevićeva firma Slovas privatizovala je fabriku Cer 2009. godine, gde su prema njegovim rečima zatekli nimalo pozitivnu situaciju.

- Zajedno sa kupovinom fabrike dobili smo i 3.645 izvršna rešenja. Veliku borbu smo vodili punih devet godina da izađemo iz problema i da pokrenemo ovaj sistem, jer smo bili opterećeni dugovima koji su datirali i duže od 20 godina. Isplatili smo ogroman novac i to sve iz sopstvenih sredstava. Uspeli smo da pronađemo rešenje i prošle godine smo povećali promet za 42% - kazao je Vasiljević.

Firma Slovas zapošljava 45 radnika, proizvodni asortiman čini 22.000 artikala kojim snabdevaju 9.600 kupaca. Inače, 2011. godine izgrađeno je 7.200 m2 novog objekta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.