NavMenu

Još tri firme u čačanskoj poslovnoj zoni Cer Slovas do kraja 2018.

Izvor: Glas zapadne Srbije Nedelja, 01.07.2018. 14:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: michaeljung/shutterstock.com)Ilustracija
Poslovna zona Cer-Slovas postaje sve interesantnija stranim, ali i domaćim privrednicima, prenosi Glas zapadne Srbije.

Prostire se na površini od pet hektara i komletno je infrastrukturno opremljena. Struja, gas, voda, saobraćajnice – sve je uređeno, zbog čega i jeste jedna od traženijih poslovnih lokacija u ovom delu Srbije.

- Trenutno na ovoj lokaciji posluje 11 firmi, domaćih ali tu su i italijanske i američke kompanije. Pored Wieland sa kojima smo potpisali ugovor, u pregovorima smo sa još jednom nemačkom kompanijom, tako da očekujemo do kraja godine da naš kompleks upotpunimo sa još tri firme - izjavio je Slobodan Vasilijević, vlasnik firme Slovas.

Vasiljevićeva firma Slovas privatizovala je fabriku Cer 2009. godine, gde su prema njegovim rečima zatekli nimalo pozitivnu situaciju.

- Zajedno sa kupovinom fabrike dobili smo i 3.645 izvršna rešenja. Veliku borbu smo vodili punih devet godina da izađemo iz problema i da pokrenemo ovaj sistem, jer smo bili opterećeni dugovima koji su datirali i duže od 20 godina. Isplatili smo ogroman novac i to sve iz sopstvenih sredstava. Uspeli smo da pronađemo rešenje i prošle godine smo povećali promet za 42% - kazao je Vasiljević.

Firma Slovas zapošljava 45 radnika, proizvodni asortiman čini 22.000 artikala kojim snabdevaju 9.600 kupaca. Inače, 2011. godine izgrađeno je 7.200 m2 novog objekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.