NavMenu

Usvajanjem finansijskog izveštaja omogućeno poslovanje zrenjaninskog Dijamanta

Izvor: Večernje novosti Subota, 30.06.2018. 12:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)Ilustracija
Mali akcionari zrenjaninske industrije ulja Dijamant su na ponovljenoj skupštini, davanjem kvoruma i usvajanjem godišnjeg i finansijskog izveštaja o poslovanju kompanije u 2017. omogućili nastavak nesmetanog poslovanja uljare.

Mada raspolažu samo sa 0,66 akcija, zbog specifične situacije u kojoj je Dijamant zbog posrnuća svog većinskog vlasnika hrvatskog koncerna Agrokor, kome je sud blokirao akcije, na skupštini su se pojavili u ulozi "glavnog gazde". Savesno su ispunili zadatak i zakonsku obavezu. Usvojili su i odluku da se gubici uljare od 229 miliona dinara pokriju iz neraspoređene dobiti, prenose Novosti.

To će se sigurno odraziti na njihovu dividendu, koja je za 2017. planirana u iznosu od 852 dinara (u 2016 - 2.529 dinara).

Zanimljivo je da se akcije naše najveće uljare dobro kotiraju na Beogradskoj berzi. Dve godine im cena se nije menjala, a radi sticanja sopstvenih akcija Dijamant je u 2017. od malih akcionara otkupio 4.467 akcija, za koje je platio čak 367 miliona dinara.

Po oceni revizora, Dijamant očekuju veliki izazovi uoči žetve i otkupa ovogodišnjeg roda uljarica. Kompaniju pritiska finansijska neizvesnost zbog zaduženosti i kreditnih obaveza, koje su se popele na 7,4 milijarde dinara. Zabrinjava i kako će se odvijati restrukturiranje Agrokora, od čijih novih vlasnika zavisi i sudbina zrenjaninske uljare, u kojoj je zaposleno 655 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.