NavMenu

Skupština Beograda usvojila rebalans budžeta

Izvor: Beta Petak, 29.06.2018. 16:41
Komentari
Podeli
(Foto: Tony Stock/shutterstock.com)
Skupština grada Beograda usvojila je u petak (29. juna 2018. godine) rebalans budžeta grada.

Ukupan budžet posle rebalansa iznosi nešto manje od 103,3 milijarde dinara, a deficit je oko 8,3 milijarde dinara.

Za rebalans budžeta glasalo je 59 odbornika.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je da se rebalans budžeta grada radi jer u budžetu ima 25 miliona dinara viška i da će grad novac usmeriti u projekte.

On je najavio da će do 2020. godine 300 beogradskih škola biti uređeno, da je predviđeno postavljanje još 200 podzemnih kontejnera i oko 1.500 nadzemnih.

Najavio je i tramvajske šine preko Mosta na Adi, uređenje pešačke pasarele na Kalemgdanu.

Rekao je i da u avgustu počinje preuređenje Trga Republike, najavio izmeštanje dela korita Topčidarske reke, sekundarnu kanalizaciju u naselju Altina, vodovodnu mrežu u više naselja i linijski park na mestu nekadašnje železničke pruge duž Dunava i Save u centru Beograda.

Rebalansom budžeta biće namenjena i sredstva za izgradnju žičare s kabinama - gondole iznad reke Save, od Kalemegdana do Ušća.

Vesić je rekao da se očekuje i prodaja Marina Dorćol, od čega će se novac usmeriti u okolnu infrastrukturu.

- Tu će biti atraktivna stambena i poslovna gradnja. Stara električna centrala postaće Naučno-istraživački centar Nikola Tesla. Tu treba da bude i Muzej Nikole Tesle. Sadašnji Muzej ima 100.000 posetilaca godišnje - rekao je Vesić.


Na sednici se uz rebalans budžeta objedinjeno raspravljalo i o završnom računu grada za prošlu godinu, o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu.

Raspravljalo se i o finansiranju programa i projekata direktnih i indirektnih korisnika gradskih sredstava, o konverziji potraživanja grada po osnovu neizmirenih ustupanja javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva Politika a.d. Beograd, Lasta i Lastra.

Pored toga u objedinjenu raspravu ušle su i tačke o predlogu odluke o otpisu potraživanja po osnovu neizmerenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda grada Galenici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.