NavMenu

U 2018. godini 100.000 vaučera za odmor - Najpopularnije destinacije Vrnjačka Banja, Sokobanja, Zlatibor i Lukovska banja

Izvor: Dnevnik Petak, 29.06.2018. 11:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: zeljkodan/shutterstock.com)Ilustracija
Navala za vaučerima vrednim 5.000 dinara, koje daje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije da bi unapredilo domaći turizam, velika je među građanima Srbije pa je u Ministarstvo stiglo već čak 93.738 zahteva građana, saznaje Dnevnik.

Zbog velikog interesovanja žitelja, osim prvobitno planiranih 80.000 vaučera za ovu godinu, Vlada Srbije odobrila još 20.000, navedeno je u Službi za informisanje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Kako Dnevnik navodi, prošle godine je vaučere dobilo 60.000 turista i bilo obezbeđeno 300 miliona dinara, što se pokazalo kao nedovoljno, i navelo da se ove godine obezbedi 80.000 vaučera.

Paralelno s interesovanjem turista porastao je i broj ugostitelja koji primaju na konačište, tako da je ove godine čak 1.200 njih spremno da primi goste. Lane je s vaučerima bilo rado da posluje oko 700 ugostiteljskih objekata.

U Minististarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija kažu da su do sada najviše interesovanja za vaučere pokazali penzioneri, pa im je od njih stigalo više od 50.000 zahteva, a da slede zaposleni s primanjima manjim od 60.000 dinara, dok su na trećem mestu nezaposleni, od kojih imaju blizu 10.000 zahteva.

Ove godine se s vaučerima može boraviti u bezmalo 80 turističkih mesta u Srbiji, a najviše se putuje, kao i lane, u Vrnjačku Banju, Sokobanju, na Zlatibor i u Lukovsku banju.

U Ministarstvu kažu da žitelji namerni da letuju na taj način treba da što pre pošalju zahtev jer u proseku stiže po 1.000 pisama dnevno pa, ukoliko se nastavi takvim tempom, vaučera više neće biti. Pravilo je važilo da se zahtevi za vaučere mogu podnositi do 15. oktobra, a iskoristi do 20. novembra.

Već četiri godine

Ministarstvo već četvrtu godinu unapređuje domaću turističku privredu na taj način, i, premda je svake godine rastao broj podeljenih vaučera i bilo pomena da je interesovanje veliko, ove godine se pokazalo da nema granice.

Do 2015. godine Srbija je beležila samo povećanje broja stranih gostiju, a broj domaćih turista se neprestano smanjivao. Sada se, baš zahvaljujući vaučerima, broj domaćih gostiju povećava i godišnje beleži rast od 13%.

Prve godine bilo je podeljeno samo oko 14.000 vaučera, verovatno iz razloga što su građani bili skeptični
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.