NavMenu

Nemački Wieland otvara fabriku na lokaciji nekadašnjeg Cera u Čačku - Proizvodnja od 1. oktobra, u planu i izgradnja soptvenog pogona

Izvor: eKapija Petak, 29.06.2018. 10:45
Komentari
Podeli
(Foto: TADDEUS/shutterstock.com)
U Čačku je u četvrtak (28. juna 2018) potpisan ugovor o investiciji nemačke kompanije Wieland koja planira da u ovom mestu otvori fabriku, prenosi Morava info.

U startu Wieland će zapošljavati 60 radnika, a pogon će se nalaziti lokaciji nekadašnjeg Cera, a sadašnjeg Slovasa.

Kako je najavljeno, Wieland će u sledećoj fazi u iznajmljenoj hali zaposliti još 140 radnika. Nakon toga, kompanija će kupiti zemljište, najverovatnije u privrednoj zoni Preljina, gde će napraviti sopstvenu fabriku u kojoj će posao naći do 600 radnika.

Čačak je prvi grad u Srbiji u kojem Wieland otvara svoj pogon. Kompanija je stacionirana u nemačkom gradu Bambergu, gde je zaposleno 800 radnika, a još 600 ih je radno angažovano u pogonima u Češkoj.

– Kompanija Wieland proizvodi kablove, štekere i elektrotehničke komponente za građevinsku industriju. Odlučili smo da imamo kaskadni pristup investiciji u Čačku. Najpre ide braunfild ulaganje u ovoj hali, a potom i grinfild investicija. Birali smo između više lokacija u Srbiji, a blizina Tehničkog fakulteta, autoputa i odlična saradnja sa gradonačelnikom navela nas je da dođemo i ovde započnemo sa proizvodnjom – izjavio je izvršni direktor Wieland, Oliver Ajtrih.

On je naglasio da proizvodnja u Slovasovim halama mora početi 1. oktobra, budući da su već potpisani ugovori o isporuci vetrogeneratora za Philips. Istakao je i da uskoro očekuje ugradnju mašina i opreme u halski prostor.


– Ostvario se veliki napor i želja svih nas u Čačku da pored Vorwerk i Wieland dođe u Čačak. Ajtrih i ja šalili smo se da će Vorwerk prvi doći u Čačak, ali da će Wieland prvi pokrenuti proizvodnju. Namera nam je da oživimo lokaciju starog Cera, sadašnjeg Slovasa. Postoji bliski plan za proizvodnju konditorskih proizvoda na ovom lokalitetu. Sa Wielandom, velikom i ozbiljnom kompanijom, oživeće i ova privredna zona – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, a prenosi Morava info.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.