Izvor: Blic | Sreda, 27.06.2018.| 18:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Deset najvažnijih vesti iz tehnologije

Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Svet tehnologija je u svakodnevnim promenama, a ovo su deset važnih vesti iz ove oblasti koje je preneo Biznis Insajder i tiču se Facebooka, Ubera, Amazona, Instagrama, Twittera, Googla.

1. Kompanija Facebook saopštila je u utorak (26. juna 2018.) da je odustala od planova da proizvodi dronove-provajdere interneta. Prethodno je Biznis insajder objavio vest o preokretu u projektu Aquila, uključujući i odlazak vođe projekta i planirani redizajn.

2. Uber je ponovo stekao dozvolu za rad u Londonu posle dvodnevnog zakonskog spora. To znači da Uber može da radi u britanskoj prestonici još najmanje 15 meseci, ali će morati da dokaže upravi za transport da su sprovedene reforme.

3. Devet suparničkih tehnoloških kompanija udružile su se kako bi sprečile Amazon da osigura cloud ugovor vredan 10 mlrd USD. Amazonovi konkurenti mesecima protestuju protiv pristupa "pobednik dobija sve" i traže od Pentagona da rasporedi plen na više kompanija.

4. Facebook je promenio kurs kada je u pitanju potpuna zabrana oglasa za kriptovalute. Društvena mreža će od sada odobravati kupovinu oglasnog prostora samo "prethodno odobrenim" oglašivačima, a inicijalne ponude kriptovaluta (ICO) i dalje će biti potpuno zabranjene.

5. Instagram će odobriti svojim korisnicima video-čet sa maskimalno četiri osobe. Nova opcija je uvedena nakon što je najavljena prošlog meseca na godišnjoj konferenciji programera Facebooka (F8).

6. Amazon je pridobio više Microsoft menadžera u periodu 2015-2017. nego bilo koja druga tehnološka kompanija, javio je CNBC. Tome je svakako doprinela blizina, ali su inovacije i plate u Amazonu svakako bili odličujući faktor.

7. Twitter će zahtevati više detalja pre nego što verifikuje nove korisnike, na primer, potvrdu imejl adrese i telefonskog broja. Cilj je da se smanje zloupotrebe na platformi.

8. Sequoia, najveći fond rizičnog kapitala u istoriji Silicijumske doline, prikupio je neverovatnih 6 mlrd USD kako bi parirao globalnim konkurentima. To je najveća prikupljena suma u istoriji Silicijumske doline i gotovo četiri puta više od prethodnog fonda.

9. MoviePass i njena matična kompanija Helios and Matheson Analytics suočavaju se s mnoštvom neprijatnih pitanja o delovanju u budućnosti. Jedan od problema je činjenica da je direktor i akcionar Muralikrišna Gadijamaram duboko povezan sa indijskom kompanijom optuženom za prevaru.

10. Google je promenio ime niza proizvoda iz oblasti oglašavanja i uveo izmene. Google Adwords je postao Google Ads, a DoubleClik i Google Analytics 360 Suite će se spojiti i postati Google Markeing Platform.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.