Izvor: eKapija | Sreda, 27.06.2018.| 15:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Investicioni potencijali Vojvodine primamljivi američkim ulagačima - Veliko interesovanje za saradnju u pčelarstvu

(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, primio je delegaciju iz Sjedinjenih Američkih Država - predstavnike osiguravajuće kompanije Brotherhood Mutual i najvećeg svetskog lanca maloprodajnih objekata gotovih proizvoda Do It Best, kao i predstavnike korporativnog sektora i preduzetnike.

Gosti iz SAD su upoznati sa investicionim potencijalima AP Vojvodine i mogućnostima ulaganja, sa posebnim osvrtom na startap preduzeća, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

Sastanku su prisustvovali i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Skupštine AP Vojvodine, a učesnik susreta bio je i potpredsednik za finansije i finansijski direktor kompanije Do It Best, Douglas J. Roth. On je ukazao na veliko interesovanje američkih ulagača za mogućnosti i potrebe uspostavljanja predstavništava kompanija iz lanca trgovina ove korporacije.

Brotherhood Mutual je američka osiguravajuća kuća sa kancelarijom u Saveznoj državi Indijana, koja prevashodno sarađuje sa verskim, obrazovnim i srodnim institucijama, kao i sa privrednim sektorom, pružajući usluge osiguranja za više od 150.000 klijenata širom Sjedinjenih Država, sa tendencijom učešća i na svetskim tržištima. Predsednik ove osiguravajuće kuće, Mark Robinson, istakao je važnost razmene iskustava i informacija koje utiču na dalji tok pregovora i poslovnu politiku svih zainteresovanih strana za ulaganje kapitala u Vojvodinu.

Predstavnici američkih kompanija koje posluju u oblasti prehrambene i kozmetičke industrije bili su posebno zainteresovani za oblast pčelarstva u Vojvodini, s obzirom na rastući problem u SAD po pitanju evidentnog smanjenja broja pčelinjih kolonija. Razmena znanja iskusnih pčelara iz Srbije i sa teritorije AP Vojvodine, kao i pčelarskog klastera, prvi je korak u saradnji u kreiranju izvozne politike u okviru ove značajne poljoprivredne grane.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković naglasio je da je saradnja sa potencijalnim partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država, na svim poljima i svim nivoima, od izuzetne važnosti za unapređenje poslovne klime, poljoprivrednog sektora, kao i oblasti preduzetništva.

Ovom prilikom je predstavljen pionirski poduhvat Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u okviru podsticajnih mera namenjenih kreativnoj ekonomiji i socijalnom preduzetništvu, za koje postoji veliko interesovanje, a koji podstiču inovativnost i socijalno odgovorno ponašanje u poslovanju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.