Izvor: eKapija | Sreda, 27.06.2018.| 14:33

Viminacijum dobija vojni logor, legionarski poligon i avantura park - Otvaranje 3. septembra za Limes kongres (FOTO)

Iako su se neimari i investitori nadali da će uspeti da završe i otvore zabavno-edukativni centar Viminacium Avantura ovog leta, to se ipak neće desiti, saznaje eKapija.

- Bilo je planirano da kamp proradi ove godine, ali javna nabavka za izgradnju vojnog logora je nešto duže potrajala i vremenski uslovi nam nisu išli na ruku. Imamo vremena i bolje ćemo se pripremiti što se tiče sadržaja za narednu sezonu. Ne želimo da požurujemo nešto što pravimo tako da večno traje samo da bismo dobili na ovoj sezoni, već radimo na kvalitetu - kaže za naš portal Jelena Vukazić, direktorka TO Požarevac.

Novi rok za otvaranje kompleksa je 3. septembar kada se otvara 24. Limes kongres, prestižni naučni skup koji će okupiti 1.000 svetskih naučnika koji će predstaviti rezultate svojih arholoških istraživanja. Ovaj naučni skup koji se održava svake treće godine prvi put će se održati u Srbiji.

Kompleks koji će primiti učesnike Limes kongresa, kažu za naš portal, obuhvataće vojni logor, legionarski poligon i avantura park.

Nosilac projekta legionarskog poligona i avantura parka je Turistička organizacija Požarevca, a Arheološki institut iz Beograda zadužen je za repliku vojnog logora VII Klaudijeve legije. Vojni logor imaće smeštanji kapacitet od 480 ležajeva, a odmah pored njega biće izgrađen i legionarski poligon.

...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.