Izvor: eKapija | Utorak, 26.06.2018.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tech Data preuzima deo poslovanja kompanije OSA Računarski inženjering - Završetak akvizicije do kraja jula

Peter Bartha, direktor Tech Data AS Beograd, i Željko Tomić, izvršni direktor i suosnivač kompanije OSA Računarski inženjering
Kompanija Tech Data objavila je danas da je sklopila sporazum o preuzimanju dela poslovanja firme OSA Računarski inženjering, vodećeg distributera dodatne vrednosti u softverskom segmentu u regionu koji obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Albaniju. Obe strane očekuju da će, prema ugovoru i uz ispunjavanje određenih uslova, akvizicija biti završena do kraja jula 2018. godine.

Kako se navodi u saopštenju, ovim sporazumom kompanija Datech Solutions, Tech Datin specijalizovani globalni provajder usluga sa dodatnom vrednošću za Autodesk i Autodeskov preprodajni kanal, širi svoje partnerstvo prisustvom na celom Balkanu i distribuciju horizontalnih rešenja, kao što su AutoKAD i AutoKAD LT, zajedno sa industrijskim rešenjima za AEC (arhitektura, inženjerstvo i konstrukcija) za dizajniranje proizvoda i njihovu proizvodnju, medije i zabavu. Pored toga će se timu Datech Solutionsa pridružiti veći broj visokoobrazovanih i kvalifikovanih stručnjaka.

- Ovaj sporazum je dodatni dokaz ispravnosti strategije Tech Data da poveća poslovanje sa dodatnom vrednošću, uz selektivno preuzimanje u tehnološkim i geografskim područjima gde možemo da nastavimo sa unapređivanjem usluga, podrškom kupcima i rastom profitabilnosti za naše akcionare - rekao je Majk Epl, potpredsednik Global Datech Solutions.

Nakon akvizicije, OSA namerava da preoblikuje svoje preostale poslove u preprodaju sa dodatnom vrednošću, koristeći svoje znanje i iskustvo na tržištu.

- Drago nam je što smo nakon više od 25 uspešnih godina u ovom poslu preneli poslovanje Autodesk CAD na kompaniju Datech Solutions, znajući da će biti u dobrim rukama. Radujem se bliskoj saradnji sa Tech Data prilikom prenošenja našeg posla - rekao je Željko Tomić, izvršni direktor i suosnivač kompanije OSA Računarski inženjering.

Datech Solutions, objašnjeno je u saopštenju, specijalizovan je za servisno poslovanje kompanije Tech Data, jednog od vodećih svetskih distributera celovitih tehnoloških proizvoda, usluga i rešenja. Kao visoko specijalizovani provajder usluga sa dodatom vrednošću za Autodesk Inc. i Autodesk prodajni kanal, Datech Solutions opslužuje rastuće potrebe više od 400 visoko specijalizovanih Autodesk distributera širom sveta, od strateškog razvoja i upravljanja kanala do specijalizovane industrijske obuke, poslovne inteligencije i generisanja potražnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.