Izvor: RTV | Nedelja, 24.06.2018.| 17:14

Napredak pravi Centar za doradu kukuruza u Staroj Pazovi

Ilustracija (Foto: smereka/shutterstock.com)
Pored modernog Centra za veštačko osemenjavanje životinja, Srem će dobiti i savremeni Centar za doradu kukuruza, zahvaljujući investiciji Akcionarskog društva za poljoprivredu Napredak koje se, između ostalog, bavi proizvodnjom ratarskih kultura na oko 4.500 hiljade hektara.

Na periferiji naselja prema Golubincima, u takozvanoj Zapadnoj radnoj zoni u Staroj Pazovi, vršiće se komušanje i sortiranje kukuruza, sušenje i krunjenje klipa, kao i prečišćavanje i pakovanje semena ove žitarice u jedinstvenom Centru za doradu kada je u pitanju ovaj deo Srema.

Prema urbanističkom projektu, predviđeno je da se od 5.000 do 7.000 tona osuši, okruni, spakuje i prečisti sa svega 15% vlage tokom sezone, odnosno od kraja avgusta do polovine septembra.

Pored toga, biće izgrađene saobraćajnice i parkinzi, kao i zelene površine, što će Zapadnu radnu zonu kao jednu od četiri u opštini učiniti pristupačnijom i povoljnijom za poslovanje postojećih investitora, dok će investicija Napretka omogućiti zapošljavanje novih radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.