Izvor: Južne vesti | Petak, 22.06.2018.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Arriva od jula preuzima tri linije niške Direkcije za javni prevoz

Ilustracija (Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Stare i često neispravne FAP autobuse, kao i MAZ autobus na gas, na niškim ulicama zameniće autobusi Arrive, jer su sa cenom od 149 dinara po kilometru "pobedili" Niš ekspres na nadmetanju održanom u prostorijama Direkcije za javni prevoz Niša.

Iako je, kako je rekao direktor Saša Petronijević, na pregovarčki postupak Direkcija za javni prevoz pozvala nekoliko prevoznika, samo dve firme su bile zainteresovane za nadmetanje. Ugovor sa Arrivom, koja sada prevozi Nišlije na linijama Bubanj-Donja Vrežina, Čalije-Bubanj, Železnička-Somborska, će trajati do kraja avgusta, kada bi Direkcija trebalo da sklopi novi ugovor, sa firmom koja će dobiti posao preko tendera.

Podsetimo, kružnom linijom, kao i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren od jula neće voziti autobusi Direkcije za javni prevoz, jer ova služba gasi sektor saobraćaja.

Gradski većnik Igor Vojinović naveo je da je ovako odlučeno zbog toga što je isplativije, jer bi u autobuse gradske službe trebalo da bude uloženo mnogo više para, nego što će koštati da to radi neki drugi prevoznik.

Mnogi autobusi na kružnoj liniji bili su isključeni iz saobraćaja u martu, jer nisu prošli tehnički pregled, a jedan od njih je zbog neispravnih kočnica uleteo u bivšu kasarnu Bubanjski heroji.

Inače, Direkcija je ranije ovog meseca raspisala javnu nabavku, na koju bi trebalo da se jave prevoznici zainteresovani da od 1. septembra, na godinu dana, preuzmu linije 7, 12 i 34.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.