Izvor: eKapija/Blic | Četvrtak, 21.06.2018.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Energoprojekt i Strabag u konkurenciji za rekonstrukciju Trga republike - Posao vredan 7,5 mil EUR (FOTO)

Trg Republike (Foto: Suzana Obradović)
Na tender za rekonstrukciju Trga republike, posao vredan oko 930 miliona dinara ili skoro 7,75 mil EUR, pristigle su dve ponude - jedna od strane grupe firmi okupljenih oko austrijskog Strabaga i druga koju predvodi domaći Energoprojekt.

- Predviđeno je da radovi traju 420 dana jer je reč o kompleksnoj rekonstrukciji. Menjaju se kompletne instalacije, vodovod, kanalizacija, struja, radiće se granitne ploče - rekao je danas Goran Vesić, zamenik gradonačelnika i gradski menadžer Beograda.

Ponuda austrijskog Strabaga "teška" je 768,2 miliona dinara bez PDV-a, dok je Energoprojekt ponudio da završi predviđeni posao za 774,9 miliona, piše Blic.

- Očekuje se da će evaluacija ponuda potrajati dve do tri nedelje, nakon čega će se znati ko je dobio posao - kažu nadležni.

Nakon toga, ako ne bude žalbi, uslediće potpisivanje ugovora, posle čega će se stvoriti svi uslovi za početak radova koji će trajati 14 meseci.

Ova rekonstrukcija će biti samo prva faza najavljenih radova na Trgu republike. Oni će, naime obuhvatiti uređenje samog platoa, ali ne i najavljeno rušenje Staklenca, kao i izmeštanje saobraćaja iz ovog poteza. Moguće je da će biti ukinuta autobuska stajališta na samom Trgu republike, ali će putnička vozila i gradski prevoz i dalje prolaziti ovim putem.

Na mestu sadašnjeg Staklenca, rekao je ranije Vesić, nalaziće se zgrada opere i baleta.

– Kada bude završen konkurs za izradu projekta Ministarstva kulture i kada se ovaj objekat izgradi, trg će biti potpuno uređen i formiran kao u velikim evropskim gradovima – ocenio je Vesić.

Detaljnije o rekonstrukciji TRga Republike pogledajte i u našoj galeriji

Fotogalerija
Budući izgled Vasine ulice, Studentskog i Trga republike

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.