NavMenu

Otvorena nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu

Izvor: eKapija Sreda, 20.06.2018. 15:53
Komentari
Podeli
Sa otvaranja novog objekta Hitne pomoći u Novom SaduSa otvaranja novog objekta Hitne pomoći u Novom Sadu
Novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na ulgu Ulice Ilariona Ruvarca i Bulevara Patrijarha Pavla u Novom Sadu, počeo je da radi. Pored zgrade površine 3.250 m2 izgrađene su i interne saobraćajnice za pristup vozila hitne pomoći garaži, sa dva ulaza u kompleks (iz Somborske i iz Jastrebačke ulice), čime je omogućena brza i efikasna saobraćajna komunikacija.

Kako navode iz gradske uprave Novog Sada, izgradnju su zajednički, u jednakim delovima, finansirali Grad i AP Vojvodina.

- Mislim da će zaposleni imati najbolje uslove za rad u celoj Srbiji, a takve uslove zdravstvene zaštite zaslužuju i Novosađani. Vrednost ove investicije je oko 340 miliona dinara, a kupili smo i četiri nova vozila hitne pomoći. Tokom prethodne četiri godine, mimo ovog projekta, Grad je uložio 146 miliona dinara u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, u nameri da njihove usluge budu što dostupnije kada je to potrebno. Važna informacija za roditelje je da od večeras na ovoj adresi radi dežurna noćna pedijatrija, sa najboljim lekarima i opremom – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je ovom prilikom da je ubeđen da će u novom, i odlično opremljenom objektu novosadska hitna pomoć mnogo efikasnije funkcionisati.

- Pokrajinska vlada će nastaviti da sprovodi sve važne projekte sa Gradom Novim Sadom, ali i da investira u oblast zdravstva. Uspeli smo da za dve godine uložimo više od tri milijarde i 750 miliona dinara u povećanje nivoa zdravstvene zaštite u Vojvodini – naveo je Mirović.

Kompleks Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sadrži dve celine, zapadni deo - objekat Hitne pomoći površine 2.700 m2, i istočni - objekat garaže za vozila hitne pomoći, površine 2.300 m2. U prizemlju su smeštene noćne ambulante za decu i odrasle, sa svim potrebnim pratećim sadržajima, kao i ogranak apoteke sa dežurstvom od 24 časa dnevno.


Na prvom spratu smešten je edukativni centar za obuku zaposlenih prilikom masovnih nesreća, elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, kao i potencijalni smeštaj ugroženih građana za vreme istih. Drugi sprat namenjen je za trijažno-distributivni centar, kao i za kancelarijski prostor. Na trećem spratu je prostor rezervisan za upravu i administraciju.

Garaža sadrži parking za specijalizovana sanitetska vozila, a u suterenu je tehnički blok koji podrazumeva prostorije za popravku, pranje i dezinfekciju vozila, skladište rezervnih delova za vozila, prostoriju za medicinski otpad, kao i energetski blok.

Prema rečima direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dr Bogdana Živanovića, ta ustanova je prošle godine realizovala više od 50.000 pregleda na terenu, 20.000 u noćnim ambulantama, 20.000 sanitetskih transporta i 50.000 dijaliznih transporta, a vreme reakcije na prvi red hitnosti je šest minuta i devet sekundi, što je samo sedam sekundi sporije od najbrže reakcije hitne pomoći u svetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.