NavMenu

Nemački Eberspacher traži nove dobavljače iz Srbije

Izvor: eKapija Sreda, 20.06.2018. 13:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici 12 srpskih kompanija, u direktnim razgovorima sa menadžmentom nemačke kompanije Eberspacher, na skupu u Privrednoj komori Srbije, razmotrili su mogućnosti poslovne saradnje i uključivanja u lanac dobavljača ovog svetski renomiranog proizvođača u oblasti automobilske industrije, navodi PKS.

Pozitivna iskustva u poslovanju sa kompanijom Eberspacher predstavile su kragujevačke firme Teknia KG i Gomma line, koje su ranije potpisale višegodišnje ugovore.

Thomas Rohr, potpredsednik kompanije Eberspacher, zadužen za upravljanje lancem snabdevanja, rekao je da je ta kompanija zainteresovana da u svoj tim primi preduzeća iz Srbije, jer ima dobra i pozitivna iskustva sa dve srpske firme koje su se već uključile u dobavljački lanac.

- Osnovna namera današnjeg susreta je da sretnemo nove dobavljače ali i da ispričamo priču o uspehu sa onim dobavljačima sa kojima smo ranije ostvarili saradnju i od kojih kupujemo delove - istakao je Ror koji očekuje buduću saradnju sa novim dobavljačima iz Srbije.

Eberspacher ima više od 80 proizvodnih pogona u 29 zemalja, a zapošljava oko 10.000 radnika širom sveta.

Potpredsednik kompanije podseća da je Eberspacher na Danima dobavljača u PKS-u lane takođe održao prezentaciju i B2B sastanke sa kompanijama iz Srbije, a da je rezultat tog susreta saradnja sa dva srpska preduzeća koja su danas deo dobavljačkog lanca – Teknia KG i Gomma line, oba iz Kragujevca.

Generalni direktor firme Teknia KG Slobodan Radović, kaže da za dve godine koliko sarađuju sa ovom nemačkom kompanijom imaju već šest projekata.

- Eberspacher je jedna od kompanija koja omogućava firmama iz Srbije da brzo rastu pod uslovom da kvalitetno rade. Mi smo krenuli sa tri projekta, sada je to šest, a vrednost isporuka 100.000 EUR mesečno - rekao je Radović.

I srpsko preduzeće Gomma line koje se uključilo u dobavljački lanac Eberspacher-a, predstavilo je svoja iskustva u saradnji i zahtevima za izlazak na međunarodnu utakmicu.

- Proizvodimo gumene i metalne delove za potrebe autoindustrije, a saradnju sa kompanijom Eberspacher počeli smo pre nekoliko godina na jednom od ovakvih događaja nakon čega smo vrlo brzo krenuli u proizvodnju za njih - podseća inženjer prodaje Gomma line Nebojša Janićijević.

Kako kaže, trenutno rade na projektu sa Nemcima koji će im u ovoj godini doneti oko 500.000 EUR, a ukoliko zaključe još jedan projekat, kako se nadaju, ukupna vrednost prometa između kragujevačke i nemačke kompanije biće oko 1,5 mil EUR.

Dan dobavljača koji PKS organizuje godinama unazad, prema oceni Miroslava Lutovca, direktora Sektora industrije Privredne komore, dobra je prilika za povezivanje naših firmi sa velikim međunarodnim kompanijama.

- Zahvaljujući ovakvim susretima, veliki broj firmi već ima ugovore, najviše sa firmama iz Nemačke, a s druge strane, naša preduzeća se upoznaju sa onim što su današnji veoma visoki zahtevi na međunarodnom i evropskom tržištu i spremna su da svoje proizvodne procese prilagode i podignu na viši nivo - ocenio je Lutovac, a navodi PKS u svom saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.