Izvor: eKapija | Sreda, 20.06.2018.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Festival hrane i pića Serbika 23. i 24. juna u Beogradu

(Foto: Shebeko/shutterstock.com)
Festival Serbika, privredno-turistička manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera, predstaviće najbolje destinacije, restorane i proizvođače hrane i pića iz cele Srbije 23. i 24. juna na Sava Promenadi, najavili su organizatori.

Manifestacija će okupiti na jednom mestu ljubitelje dobre hrane, ali i poštovaoce domaće tradicije i kulture. Održaće se na prostoru između Starog savskog mosta i stambene zgrade BW Residences, oba dana sa početkom u 16 časova.

U okviru svakog od regiona, predstaviće se proizvođači tradicionalnih specijaliteta, a održaće se i delikatesne radionice, kao i gastronomske i edukativne radionice sa različitim temama prilagođene svim uzrastima.

Prisutne će obradovati i mnoštvo zanimljivih događaja, kao što su prezentacija srednjovekovne srpske kuhinje, jelovnik rimskih imperatora, beogradski "street food", kao i dečiji kuvar i kulise za fotografisanje.

Najpoznatiji kuvari iz Kulinarske federacije Srbije i Asocijacije kuvara Srbije ovom prilikom prirediće i gastronomski vremeplov nazvan "Srbija kroz vekove".

Ulaz na festival je besplatan.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.