NavMenu

Subotički region nastavlja sa rastom proizvodnje - Najveći izvoz u Nemačku, Mađarsku, Austriju...

Izvor: eKapija Sreda, 20.06.2018. 09:32
Komentari
Podeli

(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Subotički region u prva tri meseca ove godine, beleži rast proizvodnje za oko 2,3% u odnosu na isti period prošle godine, poručio je direktor Regionalne privredne komore Slobodan Vojinović, prenosi YuEco RTV.

Naš region je u suficitu kada je u pitanju razmena sa inostranstvom, istakao je Vojinović i dodao da su u prethodna tri meseca uvozili robu iz 86 država.

Kada je u pitanju izvoz iz subotičkog regiona roba se izvozila u 72 zemlje, a najviše u Nemačku, susednu Mađarsku, Austriju, te BIH i Italiju.

Sa SAD u prva tri meseca ove godine ostvaren je izvoz u iznosu od 3,6 mil USD, a sa Rusijom 5,9 mil USD. Budući da je slobodna zona položila ispit, iz RPK poručuju da je važno da se status slobodne zone zadrži i u budućnosti.

Iz RPK najavljuju da će intenzivirati rad na povezivanju privrednika iz istog regiona, a u narednim godinama radiće se i napovezivanju, pre svega malih privrednika i zanatlija, iz različitih regiona u zemlji.

Ponovo izabrani predsednik RPK Slobodan Vojinović zaključuje da se nastavlja stalna borba sa sivom ekonomijom, te dodaje da je ministru finansija poslat zvaničan zahtev kojim se traži da se porez na zarade kompanija smanji sa 15% na 10%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.