Izvor: Tanjug | Sreda, 20.06.2018.| 08:48

Naplata potraživanja preduzeća i dalje veliki problem - U nekim sektorima do izmirivanja obaveza prođe i godinu dana

Ilustracija (Foto: love work 51/shutterstock.com)
Naplata potraživanja preduzeća i dalje je jedan od najvećih problema u privredi Srbije, a svoje usluge firme u proseku naplaćuju za 69 dana, dok obaveze izmiruju za 118 dana.

- U nezavidnom položaju su mikropreduzeća koja ustvari postaju kreditori velikih firmi koje im ne plaćaju usluge na vreme što je pokazatelj i nedostatka tekućih izvora finansiranja kako bi se na vreme izmirivale obaveze - rekla je registrator u Agenciji za privredne registre Ružica Stamenković.

Ona je na predstavljanju izveštaja Poslovanje privrede u 2017. godini istakla da velike probleme imaju mikro privredna društva koja naplaćuju svoja potraživanja za 117 dana, a svoje obaveze izmiruju za 322 dana.

- Država je donela zakon o izmirivanju obaveza ali disciplina izmirivanja ovih obaveza je očigledno ostavljena na moral preduzeća - kaže Stamenković.

Iako propisi postoje, bitno je poštovanje discipline i sankcije za neizmirivanje obaveza kojih, kaže Stamenković, nažalost nema previše. Kaže da je zbog toga i logično da mala privredna društva ne posežu za uzimanjem kratkoročnih kredita jer im je to previše rizično.

- Oni zapravo treba da izmiruju obaveze po kamatama, da vrate glavnicu, a istovremeno da obrnu pozajmljeni kapital i iz njega stvore nove vrednosti iz kojih će moći da vrate to dugovanje - objašnjava Stamenković i podseća da je reč o "vrzinom kolu" u kojem veliki duguju malima, a zatim dolazi do kašnjenja u izmirivanju obaveza.

Stamenković objašnjava da praksa pokazuje da dostizanje pravde na sudu traje predugo te da se mnogi zato ne odlučuju da svoja prava potraže pred sudovima.

- Postoji nepisano pravilo nezameranja između privrednih društava. Oni se tuže samo kada je reč o velikim potraživanjima, a manja potraživanja, šta god to značilo, ne idu na sud - rekla je Stamenković.

Naplata potraživanja i izmirivanja obaveza preduzeća je pokazatelj koji najbolje govori o kašnjenju u izmirivanju obaveza u odnosu na naplatu potraživanja, odnosno, da preduzeća imaju nedostatak tekućih izvora za plaćanje računa.

Najbolji odnos između naplate potraživanja i izmirivanja obaveza je kod velikih, srednjih i malih firmi i kreće se od 60 i 80 dana kod velikih, 61 i 87 kod srednjih, i 68 odnosno 99 kod malih preduzeća.

Najgore stanje, prema podacima APR, je u sektoru poslovanja sa nekretninama gde je naplata potraživanja 183 dana, a obaveze izmiruju za 358 dana. Karakterističan je sektor usluge smeštaja i ishrane gde se najveći deo usluga naplaćuje u gotovini.

- Oni zapravo najbrže naplaćuju svoja potraživanja i to rade u 29 dana, međutim, ovaj sektor ne izmiruje obaveze tom brzinom, već to čine za 165 dana - navodi Stamenković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.