Izvor: Beta | Sreda, 28.01.2009.| 13:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Delta agrar" u Moskvi osnovao agrodistributivni centar za plasman srpske robe

Kompanija "Delta agrar" saopštila je danas (28. januar 2009. godine) da je u Rusiji osnovala distributivni centar za plasman poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na rusko tržište.

Agrodistributivni centar počeće da radi 1. februara u Moskvi, a plasiraće u Rusiju sveže i smrznuto voće i povrće, testenine, meso i prerađevina od mesa iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

Na tržište Rusije biće plasirani proizvodi "Delta agrara" i svih drugih proizvođača iz Srbije koji zadovoljavaju standarde.

Direktor novoosnovane firme "Delta Food Moskva", Marijan Stričević, ocenio je da bi trebalo da se na što bolji način iskoriste povlastice koje Srbija ima zahvaljujući trgovinskom sporazumu sa Rusijom.

- Prvi zadaci su da obezbedimo kvalitetnu robu i stvarimo pozitivni imidž proizvoda iz Srbije - kazao je Stričivić.

On je kazao i da očekuje snažan prodor na rusko tržište, koje nudi ogromne mogućnosti srpskoj poljoprivredi pošto je Rusija i do sada bila jedan od većih uvoznika srpskog voća.

Prema njegovim rečima, "Delta agrar" će pokušati da uspostavi saradnju sa individualnim proizvođačima oko prenosa znanja i tehnologije za poboljšanje proizvodnje.

- Verujemo da će Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivede prepoznati značaj tog projekta za opstanak i razvoj srpskog agrara i pomoći pre svega u obnovi i jačanju zasada jabuka i drugog voća - kazao je Stričević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.