NavMenu

Srbija ispunila uslove za učlanjenje u Evropsku agenciju za životnu sredinu

Izvor: Energetski portal Ponedeljak, 18.06.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dnaveh/shutterstock.com)Ilustracija
Na osnovu ostvarenih tehničkih rezultata u Srbiji, Agencija za zaštitu životne sredine Srbije ispunjava uslove za stupanje u članstvo Evropske agencije za životnu sredinu (EEA), rekao je direktor EEA Hans Bruninks.

Bruninks je istakao da EEA želi da znanje koje poseduju dve institucije ugradi u politike, i time postigne bolji kvalitet životne sredine i prirode u Srbiji.

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović sastali su sa najvišim predstavnicima Evropske agencije za životnu sredinu (EEA), koji po prvi put borave u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Goran Trivan je istakao izuzetan značaj prve posete direktora EEA i njegove ocene da je Srbija u ekologiji izuzetno napredovala, a u prikupljanju i analizi podataka o stanju životne sredine dosegla evropske standarde.

- Ova vrsta posete pruža nadu i podršku. Nadu da možemo da verujemo u sebe i da nas ljudi u Evropskoj uniji razumeju i vrednuju naše rezultate - rekao je Trivan i naglasio da će Ministarstvo pružiti punu podršku Agenciji u procesu učlanjenja u Evropsku agenciju za životnu sredinu.

U godinama koje dolaze, kako je rekao, Agencija za zaštitu životne sredine će postati noseći tehničko-stručni i naučni stub u implementaciji politika životne sredine u Srbiji.


Prema njegovim rečima, biće osnovane i druge organizacije koje će pomoći Srbiji da dostigne evropske standarde, ali još važnije, da se podigne kvalitet životne sredine u našoj zemlji.

Filip Radović je izrazio zadovoljstvo time što su uloženi napori pokazali rezultate koji su prepoznati i što je stvorena prilika da Agencija postane punopravan član velike evropske porodice, odnosno što će imati priliku da učestvuje u realizaciji značajnih međunarodnih projekata u oblasti životne sredine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.