Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.06.2018.| 15:43

Besplatna obuka za ugostitelje - PKS i METRO Srbija potpisali sporazum o saradnji

Roberto Mankuzo i Marko Čadež
Privredna komora Srbije i kompanija METRO Srbija potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora širom Srbije omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja 2018. godine, a do sada su u njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline.

- Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije - rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

On je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore.

Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu (sa regionima).

Domaćin skupa i direktor kompanije METRO Srbija, Roberto Mankuzo, ovom prilikom je istakao da je METRO u prethodnih nekoliko godina započeo promene u svom poslovanju.

- Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde - naveo je Mankuzo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.