Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.06.2018.| 15:02

S-Leasing za 15 godina plasirao više od 700 mil EUR u Srbiji

Ilustracija (Foto: Rock and Wasp/shutterstock.com)
Kompanija S-Leasing, članica Erste Grupe u Srbiji, prošle godine je zabeležila rast u prodaji od oko 30%, a lizing tržište je poraslo za 26%, i to najviše u segmentu putničkih vozila, saopštili su iz ove kompanije.

S-Leasing je u proteklih deceniju i po sklopio oko 24.000 ugovora i finansirao predmete lizinga u ukupnoj vrednosti od više od 700 mil EUR, za oko 12.000 klijenata, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kad je reč o predmetima lizinga, kako dalje stoji u saopštenju, za proteklih 15 godina S-Leasing je u najvećoj meri finansirao putnička (39%), zatim komercijalna vozila (36%) i mašine i opremu (25%), i to najčešće viljuškare, građevinsku mehanizaciju i procesne opreme.

Fizička lica u ukupnom portfoliju, kako je navedeno u saopštenju, učestvuju sa 50% ako se posmatra broj klijenata, i sa 13% ukupnih plasmana, a 10% fizičkih lica je kupilo više od dva vozila. Što se pravnih lica tiče, 22% je putem lizinga nabavilo više od tri vozila, 30 u svom voznom parku imaju više od 50, a osam pravnih lica više od 100 vozila. Pojedinačni klijent sa najviše vozila u S-Leasing-u je do sada nabavio ukupno 238 vozila.

U poslednje tri godine, broj finansiranih vozila u S-Leasingu je rastao prosečno za četvrtinu godišnje.

- Ukupna prodaja novih automobila tokom 2017. porasla je više od 40%. Lizing kompanije su dobrim uslovima finansiranja doprinele da se mnoge kompanije odluče za nove investicije. S-Leasing je prošlu godinu završio sa oko 50 mil EUR novih plasmana - istakao je Bojan Vračević, predsednik Izvršnog odbora.

Vuk Vučević član Izvršnog odbora S-Leasing, kaže da će "strategija rasta kompanije biti finansiranje MSP, ali i fizičkih lica".

- Kroz zajedničku prodaju usluga sa Erste bankom, pružićemo klijentima mogućnost da na jednom mestu realizuju potrebe za izvorima finansiranja. Podržavamo i ekološki održiva rešenja, kao što su električna vozila i autobusi, car sharing programi i slično. Naš plan je da finansiramo svako deseto novoprodato putničko vozilo u Srbiji u narednih pet godina - naglasio je Vučević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.