NavMenu

Kompanija Kromberg & Schubert otvorila fabriku u Kruševcu vrednu 20 mil EUR - Uskoro odluka o još jednom ulaganju

Izvor: eKapija/Beta Četvrtak, 14.06.2018. 13:24
Komentari
Podeli
Nemačka kompanija Kromberg & Schubert otvorila je danas u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za autoindustriju u koju je do sada investirala 20 mil EUR, a planirano je ukupno ulaganje od 29 mil EUR.

U pogonu u Kruševcu na 23.000 kvadrata trenutno radi 565 ljudi, dok je do kraja godine planirano da se uposli još 200. Kada fabrika bude radila u punom kapacitetu, do 2022. godine, biće zaposleno 2.500 ljudi.

Vlada Srbije je nemačkoj kompaniji dala podsticaje za otvaranje fabrike od 9,5 mil EUR, a Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta i obezbedio infastrukturne priključke.

Pogon u Kruševcu je prvi razvojni projekat kompanije u Srbiji i predstavlja prekretnicu za njen dalji strateški razvoj. Ukoliko se investicija pokaže pozitivnom u pogledu efikasnosti i troškova, Kromberg & Schubert planira da poveća ulaganje, čime bi broj zaposlenih porastao do 4.000.

Otvaranju fabrike u Kruševcu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije Kromberg & Schubert Hans-Oto Kromberg, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.


Vučić je rekao da će Kromberg & Schubert za 20 dana doneti odluku o novoj investiciji i da se on nada da će izbor biti Srbija, a da su u konkurenciji četiri srpska grada.

Kromberg & Schubert je nemačka porodična kompanija za proizvodnju automobilskih komponenata i vodeći je globalni dobavljač za sisteme kablova, kablove i tehnologiju brizganja. Zapošljava više od 48.000 ljudi na više od 45 lokacija širom sveta. Ukupni prihod Grupe u 2017. godini iznosio je 1,6 mlrd EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.