Izvor: Niške vesti | Četvrtak, 14.06.2018.| 09:28

Niš dobija montažne javne garaže - Uskoro početak gradnje kod Doma zdravlja

Ilustracija (Foto: chaoss/shutterstock.com)
Javne garaže u Nišu konačno počinju da se grade, obećavaju iz Grada. Prva montažna biće postavljena na parkingu kod niškog Doma zdravlja, a druga, veća, iza Narodnog pozorišta.

- U narednih nekoliko dana kreće izgradnja montažne garaže kod Doma zdravlja. U saradnji sa JKP Parking servis uradili smo projekat te nadzemne garaže koja će biti na dva nivoa - rekao je Miloš Milošević, gradski većnik resorno zadužen za komunalne delatnosti.

Neke radove će izvoditi izvođač koji radi za Grad, a neke Parking servis, sredstva koja su predviđena su iz peridičnog održavanja grada.

Početkom naredne godine, kako kaže Milošević, krenuće i izgradnja montažne garaže iza Narodnog pozorišta, gde je planirana garaža na četiri sprata.

- Tu ćemo ići sa faznom izgradnjom. U toku je javna nabavka za projektanta za izradu projekta. Izgradnja će biti složena, jer je u pitanju gradnja ozbiljnog objekta - rekao je Milošević.

- Kada bude izrađena garaža, razmišljamo o tome da parkiranje u obližnjim ulicama ukinemo, i na taj način ih vratimo građanima - završava Milošević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.