Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.06.2018.| 08:43

PKS podneo tri inicijative za izmenu poreskih i propisa o radu

(Foto: Visual3Dfocus/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije nadležnim ministrima za finansije i rad, uputila je tri važne inicijative privrede za izmene poreskih propisa, radi rasterećenja privrede i izmene propisa o radu, kojima bi se sprečile zloupotrebe bolovanja, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS na sednici Skupštine PKS

Kako je saopšteno na sajtu PKS, privrednici sve više koriste mogućnost da inicijativama i predlozima utiču na kreiranje regulatornog okvira i ukupnog ambijenta za poslovanje, a od 93 inicijative koje su prošle godine pokrenuli, 34 su realizovane, kroz izmene postojećih propisa i unapređenje prakse.

Od početka ove godine, pokrenute su još 39 inicijativa, od kojih je 16 prihvaćeno, ukazao je predsednik PKS. Važno je i što je u Zakonu o privrednim društvima, prihvaćeno više od 60% predloga privrede.

Tokom 2017. godine, zahvaljujući zalaganju PKS, za 57 članica PKS izvršen je povraćaj PDV-a u ukupnom iznosu, naveo je Čadež, pozivajući privrednike da se obrate za podršku ukoliko imaju problem sa povraćajem PDV-a.

Čadež je pozvao privrednike da koriste mehanizme uticaja koji su im na raspolaganju, kao i da daju predloge za unapređenje postojećih servisa i usluga. Privrednicima su sve usluge PKS na raspolaganju i o njima se mogu informisati posredstvom Biznis info servisa, portala E-usluge, sajta i opšte informativne brošure.

Kada je u pitanju internacionalizacija poslovanja, u prvih pet meseci ove godine organizovano je 34 događaja u zemlji i inostranstvu, na kojima je učestvovalo 1.177 domaćih i 2.810 inostranih kompanija, a do kraja godine planirani su poslovni forum u MEDEF-u, Tunisu, u tri italijanske pokrajine, Alžiru, Kataru, Turskoj, Temišvaru, Moskvi, Londonu i Beogradu, kao I regionalni sajmovi u Sloveniji, Albaniji i drugim zemljama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.