NavMenu

Poljski Contractus zainteresovan za proizvodnju traktora u banjalučkom Kosmosu

Izvor: eKapija Sreda, 13.06.2018. 17:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)Ilustracija
Poljska kompanija Contractus zainteresovana je za proizvodnju traktora u preduzeću namenske industrije Kosmos, rečeno je u utorak, 12. juna, u Banjaluci na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića sa delegacijom iz Poljske koju je predvodio predsednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije Contractus Witold Karczewski (Vitold Kačevski).

Đokić je upoznao poljsku delegaciju sa uslovima investiranja i drugim aspektima u vezi sa poslovanjem u Republici Srpskoj, te je naveo da se raduje mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srpskoj, ističući da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Imajući u vidu činjenicu da u Republici Srpskoj ima oko 35.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da postoje odlični uslovi za dalji razvoj poljoprivrede, našem tržištu su potrebni traktori - rekao je Đokić.

On je naveo da će u cilju što bolje pripreme za realizaciju ovog projekta, biti urađena studija koja će obuhvatiti procenu domaćeg tržišta, analizu okruženja, način plasmana proizvoda, kao i modalitete podrške ovoj vrsti proizvodnje.

Predsednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije Contractus Vitold Kačevski istakao je zainteresovanost za ulaganja i izrazio očekivanja da će uskoro jedan deo svoje proizvodnje organizovati na našim prostorima.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić i direktor preduzeća Kosmos Dušan Vještica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.