NavMenu

Skanska planira gradnju po jednog novog poslovnog centra u Budimpešti godišnje - Prilika za građevinske radnike i kompanije iz Srbije

Izvor: Promo Sreda, 13.06.2018. 13:04
Komentari
Podeli
Mill Park u BudimpeštiMill Park u Budimpešti
Kompanija Skanska, jedna od vodećih u oblasti građevinarstva, najavila je plan da svake godine pokrene razvoj i izgradnju po jednog novog poslovnog centra u mađarskoj prestonici, Budimpešti. Ovako visok nivo održivog širenja poslovanja podrazumeva i potrebu za dodatnim podizvođačima iz građevinskog sektora, stvarajući tako odličnu priliku i za srpske građevinske kompanije i radnike.

Kako navode iz kompanije, Skanska je fokusirala svoje poslovanje na odabrana tržišta širom Evrope i SAD. Prateći globalne trendove u oblasti urbanizacije i demografije, i zahvaljujući tome što prednjači u održivosti, Skanska pruža konkurentna rešenja za jednostavne, ali i za najkompleksnije građevinske poduhvate, stvarajući održivu budućnost za kupce i zajednice. Grupa zapošljava oko 40.000 ljudi, a njen prihod od prodaje iznosio je u 2017. godini 161 milijardu švedskih kruna (oko 15,6 mlrd EUR).

U susednoj Mađarskoj kompanija je poznata po inovativnim graditeljskim poduhvatima, koji uključuju zelene poslovne zgrade prijatnog okruženja. Tokom više od 30 godina graditeljskog iskustva, Skanska je razvila oko 216.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora, od kojih su 36.000 m2 trenutno u izgradnji.

- Projekti koje Skanska realizuje u Mađarskoj podrazumevaju poslovne prostore vrhunskog kvaliteta na odličnim lokacijama, koji osiguravaju uspeh i zadovoljstvo zakupaca i investitora. Sve investicije kompanije Skanska u Mađarskoj poseduju LEED sertifikat, koji potvrđuje njihovu usaglašenost sa principima održivog razvoja, optimalne potrošnje energije i kvalitetnog radnog okruženja.

Kompanija Skanska aktivno razvija nekoliko gradilišta širom Budimpešte. Trenutno se privode kraju radovi na Mill Park poslovnom prostoru, koji sadrži dve moderne i efikasne zgrade ukupne površine 36.000 m2. U planu je da radovi na trećoj fazi poslovnog kompleksa Nordic Light počnu vrlo brzo, tokom 2018. godine. Ovaj novi projekat će biti dopuna već izgrađenom delu Nordic Light poslovnog kompleksa – poslovnim zgradama A klase koje su dobile LEED Gold sertifikaciju, i izuzetno visoke ocene usaglašenosti sa kriterijumima održivosti koje postavlja internacionalni sistem ocenjivanja zelenih zgrada. Izgrađen u karakterističnom skandinavskom dizajnu, kompleks sadrži najnovija zelena rešenja – uključujući, između ostalog, dizajnerski uređeno dvorište koje je dostupno javnosti, zelene terase, prostorije za skladištenje bicikala, svlačionice i tuševe.

Energetska efikasnost je bila visoko na listi prioriteta prilikom izgradnje Nordic Light poslovnog prostora koji je dizajniran tako da podržava uštedu energije i koristi pasivno solarno grejanje i energetski efikasan način unutrašnjeg osvetljenja. Ove dve zgrade nude 26.200 m2 poslovnog prostora, 1.800 m2 maloprodajnog prostora raspoređenih na 7 spratova i više od 400 podzemnih parking mesta.


Kancelaria u poslovnom kompleksu Nordic LightKancelaria u poslovnom kompleksu Nordic Light
- Plan kompanije Skanska je da svake godine pokrene izgradnju jednog novog poslovnog centra, stalno tražeći priliku da unapredi svoj građevinski portfolio u Budimpešti na način koji osigurava održiv biznis plan za narednu godinu. Ovaj tempo kontinuiranog priliva projekata znači da kompanija Skanska traži, i da će tražiti, podizvođače za dugoročnu saradnju.

Iz kompanije navode da Skanska nudi bezbedno radno okruženje, sa izuzetnim zdravstvenim i bezbednosnim standardima, pokazujući i u praksi svoju brigu za život ljudi i zaštitu životne sredine. Kroz saradnju na ključnim razvojnim projektima, kompanija pruža treninge i obuke za svoje partnere i posvećuje svake godine čitavu nedelju zdravlju i bezbednosti. Na ovaj način, Skanska pokazuje svoje etičke stavove i odnos poštovanja prema radu, pa zbog toga prednjači kada je reč o zaštiti i blagostanju na radnom mestu.

Poznata je i po jedinstvenom pristupu kojim neguje i stvara dugoročne odnose sa svim svojim dobavljačima. Kompanija Skanska neguje odnos saradnje, gde svi mogu zajedno da rade na kreiranju rešenja koja smanjuju troškove, smanjuju rizike i poboljšavaju standarde održivosti, što predstavlja odličnu priliku za građevinske kompanije i kvalifikovanu radnu snagu u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.