NavMenu

Na Sajmu vojne tehnike u Parizu i proizvodi iz Srbije - Ovogodišnji prihod u odbrambenoj industriji oko 680 mil USD

Izvor: RTS Sreda, 13.06.2018. 11:12
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je u Parizu, na Sajmu vojne tehnike Eurosatory, štand Yugoimporta-SDPR, najveći u glavnoj hali Sajma na kom su izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije, i tom prilikom poručio da imamo čime da se pohvalimo, prenosi RTS.

Vulin je u utorak (12. juna 2018. godine) ukazao na važnost učešća Srbije na prestižnom francuskom sajmu i dodao da štand Yugoimporta-SDPR, na kome su izloženi i brojni drugi izvođači, izaziva veliku pažnju.

- Imamo čime da se pohvalimo i možemo da se takmičimo i sa mnogo razvijenijim zemljama nego što smo mi, i to ne samo u komponenti proizvodnje municije, po čemu smo svetski poznati, već i po složenim borbenim sistemima, što je nešto što je rezervisano samo za najsnažnije vojske. Ovo je način da se Srbija predstavi svetu i da prikaže svoje rezultate, kao nešto što i te kako pomaže i razvoj naše industrije - naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, prošle godine u odbrambenoj industriji Srbije ostvaren je prihod od 580 mil USD, a ove godine očekivano je značajno uvećanje, te će prihod iznositi oko 680 mil USD.

Veliku pažnju posetilaca štanda Yugoimport-SDPR privukli su samohodna haubica nora, kao najprodavanija, i samohodno artiljerijsko oruđe aleksandar i samohodno višecevno modularno lansirno oruđe šumadija, koji su prvi put predstavljeni izvan granica Srbije, navodi se u saopštenju.

Direktor prodaje u Yugoimportu-SDPR Aleksandar Lijaković istakao je da ta kompanija integriše odbrambenu industriju Srbije i prikazuje i svoje razvojne proizvodne projekte.

- Sistem šumadija je najinteresantniji i najatraktivniji sistem u ovom trenutku i raketa jedan na jedan koja je najveća raketa prikazana na Sajmu ove godine - rekao je Lijaković.

Kako je naglasio, svi proizvodi prikazani u Parizu su uglavnom novijeg datuma i prikaz su naših inovativnih tehnologija u naoružanju.

On je naveo da sistemi nora, aleksandar i šumadija stoje na početku ovog dela Sajma i "praktično pokazuju našu moć i povećanje naše snage u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme".

Proizvodi srpske odbrambene industrije izloženi su na prostoru od 710 kvadratnih metara, na najvećem štandu u glavnoj hali Sajma vojne tehnike Eurosatory.

Cilj nastupa na francuskom sajmu je prezentacija mogućnosti srpske odbrambene industrije, razvojnih i proizvodnih programa Yugoimport-SDPR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.