Izvor: eKapija | Sreda, 13.06.2018.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Podsticaji za 21 preduzetnika iz Beograda - Dodeljena bespovratna sredstva u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Gradski sekretar Beograda za privredu Milinko Veličković potpisao je u utorak (12. juna 2018. godine) ugovore o dodeli finansijskih sredstava za podršku razvoju preduzetništva u 2018.

Kako je precizirao za Beoinfo, ove godine opredeljeno je dvadeset miliona dinara, koja su nakon javnog konkursa i na osnovu rang-liste raspodeljena 21 privrednom subjektu.

- Subvencije za mikro i mala preduzeća znače mnogo kako korisnicima, tako i Gradu Beogradu, jer će se samo na osnovu ovog konkursa samozaposliti 21 osoba. Konkurs se sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda, kroz direktnu podršku mikro i malim privrednim subjektima i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica i to sa punim radnim vremenom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. U krajnjoj instanci, ovo je još jedan od podsticaja razvoju privrede Beograda - istakao je Veličković.

Sredstva po korisniku iznose najviše milion dinara bez PDV-a i bespovratna su. Kako su precizirali preduzetnici, novac će namenski iskoristiti za nabavku neophodne opreme i mašina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.