NavMenu

Novi Sad ulaže više od 300 miliona dinara u Veternik u 2018. - U planu dalje sređivanje infrastrukture

Izvor: eKapija Sreda, 13.06.2018. 09:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na uređenju saobraćajnih površina u Novom Sadu realizuju se i u nekoliko ulica u Veterniku, a izvodi ih JKP Put, i to u ulicama Vojvode Mišića, Cara Lazara, Milana Tepića, Braće Tokin, Kninskoj i Omladinskoj, saopštio je grad Novi Sad.

Kako je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao prilikom obilaska radova, ove godine će u Veternik biti uloženo više od 300 miliona dinara.

- Nastavljamo konstantno investiranje na teritoriji Mesne zajednice Veternik koja ima velike komunalne potrebe. Dobra vest je da spremamo rebalansom novac za izgradnju najvećeg poteza kanalizacione mreže. To je sliv Ulice Dragoslava Srejovića i ta investicija je vredna više od 2 mil EUR. Ove godine želimo da ugovorimo poslove, a da 2019. krene njihova realizacija - najavio je Vučević.

Kako dalje navodi, dogovor sa JGSP Novi Sad je da se otvori nova autobuska linija, 51A i 51B koja će povezivati Sajlovo i Veternik kroz Ulicu kralja Petra, jer su to tražili stanovnici Veternika.

Kako je rekao, namera Grada je da se Novi Sad ravnomerno razvija, što se postiže konstantnim ulaganjem.

- Približava se i veliki jubilej, 100 godina od naseljavanja Veternika, odnosno dolaska solunskih dobrovoljaca. Novi Sad će ove godine rebalansom budžeta u putnu infrastrukturu uložiti više od milijardu dinara, što je više nego prošle godine, a pritom mislim samo na održavanje saobraćajnica - kazao je Vučević.


Gradonačelnik Novog Sada je pozvao sugrađane da daju saglasnost koja je neophodna za lakše rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, jer je to osnovni uslov za dalje ulaganje u razvoj i infrastrukturu naselja.

Radovi u Veterniku izvedeni su u ukupnoj dužini od oko tri kilometra, a vrednost posla je oko 26,4 miliona dinara. Popravka saobraćajnih površina podrazumeva asfaltiranje, sanaciju tucaničkih kolovoza i uređenje bankina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.