Izvor: Politika | Sreda, 13.06.2018.| 15:41

Do kraja 2018. počinje sređivanje Kliničkog centra Srbije - Vrednost radova oko 140 mil EUR

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Rekonstrukcija i izgradnja Kliničkog centra Srbije počeće najkasnije za šest meseci, a pacijenti bi u uređenom objektu mogli da se leče 2022. godine, saznaje Politika.

Iako je pre nekoliko meseci najavljeno da će radovi početi u junu, planovi su morali da budu promenjeni zbog ponavljanja tendera za izbor izvođača radova, na zahtev Evropske investicione banke, pošto je odobrila kredit, koji se sada nalazi u završnoj fazi. Evaluacioni izveštaj predat je na konačnu saglasnost, a ovih dana biće obelodanjeno koja je firma pobedila na tenderu i biće potpisan ugovor sa njom.

Prema usvojenom master planu, projekat obuhvata dve faze. U prvoj će doći do izgradnje nove kule, površine 27.000 metara kvadratnih, a ujedno će biti rekonstruisan i podijum, uz izgradnju novih tehničkih blokova, parkinga, saobraćajnica i uređenje zelenila.

Druga faza izgradnje obuhvata totalnu rekonstrukciju stare kule i podijuma, i to ukupno 47.000 metara kvadratnih.

Projektom je predviđeno da se prvo izgradi nova kula, da bi se u to vreme obezbedilo nesmetano funkcionisanje Poliklinike KCS-a, koja se nalazi u podijumu stare kule. Tek nakon prve faze izgradnje usledilo bi preseljenje Poliklinike i na taj način bi se stvorili uslovi za totalnu rekonstrukciju stare kule i podijuma.

Vrednost radova u prvoj fazi iznosi 96,1 mil EUR, a u drugoj 43 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.